BORBA S KORONAVIRUSOM

Beroš: ‘Realno je moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana’

Idi na originalni članak
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Jučer je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 230 novih slučajeva koronavirusa pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976

Oglas

Vili Beroš, ministar zdravstva, rekao je sinoć u Dnevniku HTV-a da nema opuštanja ni popuštanja mjera te da je Vlada RH napravila sve što je bilo moguće da se osigura cjepivo. “Interes je velik, traži se i cjepivo više. Građani su poklonili vjeru znanosti, struci, medicini.

Moramo dosegnuti stupanj procijepljenosti više od 70%, i vjerujem da ćemo to postići. Popodne je, u dogovoru s EK, potvrđena nova dodatna količina cjepiva od 700.000 doza. Do 17 sati smo EK potvrdili odluku RH da pristupi i da bude pozitivno orijentirana prema toj ponudi. Tjedno dolazi 17.550 doza Pfizerova cjepiva, do kraja ožujka 264.000 doza.

Sutra dolazi Modernino cjepivo, do kraja veljače ukupno 52.000 doza, dobre vijesti su i da  je AstraZeneca napredovala u procesu te će EMA uskoro odobriti i to cjepivo 29. siječnja. Realno je moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana”, istaknuo je.

Net.hr

Exit mobile version