BORBA S KORONAVIRUSOM

Beroš: ‘Realno je moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana’

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Jučer je u protekla 24 sata u Hrvatskoj zabilježeno 230 novih slučajeva koronavirusa pa je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4976

Vili Beroš, ministar zdravstva, rekao je sinoć u Dnevniku HTV-a da nema opuštanja ni popuštanja mjera te da je Vlada RH napravila sve što je bilo moguće da se osigura cjepivo. “Interes je velik, traži se i cjepivo više. Građani su poklonili vjeru znanosti, struci, medicini.

Moramo dosegnuti stupanj procijepljenosti više od 70%, i vjerujem da ćemo to postići. Popodne je, u dogovoru s EK, potvrđena nova dodatna količina cjepiva od 700.000 doza. Do 17 sati smo EK potvrdili odluku RH da pristupi i da bude pozitivno orijentirana prema toj ponudi. Tjedno dolazi 17.550 doza Pfizerova cjepiva, do kraja ožujka 264.000 doza.

Sutra dolazi Modernino cjepivo, do kraja veljače ukupno 52.000 doza, dobre vijesti su i da  je AstraZeneca napredovala u procesu te će EMA uskoro odobriti i to cjepivo 29. siječnja. Realno je moguće do kraja ožujka procijepiti milijun građana”, istaknuo je.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari