MUČNI DETALJI ŽIVOTA NA CESTI

Beskućnik otkrio potresne činjenice sa ulica: ‘Najgori su štakori, privuče ih miris znojnih nogu, a onda…’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Bivši beskućnik kaže i kako 70 posto njih završi na cesti kad izgube posao, a 30 posto zbog kredita ili jamstava

Bivši beskućnik i predsjednik “Udruge Fajter” Mile Mrvalj u serijalu Net.hr produkcije “Pitaj što hoćeš” otkrio je da je jednostavno postati beskućnik, a puno teže izaći iz beskućništva.

“Velika većina, 70 posto, postanu beskućnici zbog gubitka posla, a oko 30 posto njih zbog kredita ili jamstva. Imao sam svoju likovnu galeriju koju sam otvorio 1997. godine. Podigao sam hipotekarni kredit za tu galeriju. Ona je bankrotirala, uzeli mi stan i tako sam postao beskućnik”, rekao je.

Nastavio je da se beskućnicima prvo raspada obitelj, tako je i njega supruga ostavila kad je izgubio galeriju, ali i to da joj ne zamjera.

Odgovorio je i na pitanje zašto beskućnici teško hodaju i vuku noge.

“Zbog štakora. Da te ne bi ugrizao štakor, moraš vezati noge. Štakor ima odličan njuh, ali nema vid. Njega privlače znojne noge pune gljivica. Beskućnici vežu noge plastičnim vrećicama. Zamislite da danima ne skidate tu obuću. Ja nosim 43 broj cipele, a nosio sam cipele 45 broj da bi mi mogla noga stati u te cipele i onda dobiješ ta razna oboljenja i teško hodaš.”

Mrvalj je rekao i da se beskućnici teško mogu zaposliti jer ako i nađu posao, plaća stiže tek za mjesec dana.

“Kako da se zaposlim, kako da mu dolazim, kako da ispunjavam normu, kako da budem normalan i čist, uredan i u ponovnom radnom elanu tih osam sati?”, pitao je Mrvalj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari