PRODULJENJE ŽIVOTNOG VIJEKA

Bezos uložio u start-up koji želi zaustaviti starenje?

Foto: Twitter/Goto-pm

U Cambridgeu je otvoren istraživački laboratorij tajanstvenog start-upa koji radi na pronalasku tehnologije koja bi mogla produljiti životni vijek. Navodno ga je podržao i Jeff Bezos.

MIT Technology Review navodi da start-up Altos Labs pokušava dovesti stručnjake te da im nudi godišnju plaću od oko milijun dolara.

Očekuje se i da će pokrenuti istraživačke centre u Japanu i San Franciscu. Cilj im je izumiti tehnologiju koja bi mogla pomladiti stanice životinjskih tkiva, što bi trebalo dovesti do dužeg životnog vijeka, prenosi Index.hr.

“Milijarderi Milner i Bezos uložili novac”

Od znanstvenika koji se pridruže tvrtki očekuje se da će istražiti na koji način stanice stare i što bi se moglo učiniti kako bi se taj proces preokrenuo.

VIDEO DANA:

Ovo područje znanosti je i ranije privlačilo milijardere, uključujući suosnivača Googlea Larryja Pagea i suosnivača PayPala Petera Thiela, koji je financirao tvrtku iz San Francisca pod nazivom Unity Biotechnology.

Prema MIT Technology Reviewu, Altos Labs već je dobio podršku Jurija Milnera i Jeffa Bezosa. Bezosov ured nije odgovorio na zahtjeve časopisa za komentar.

Rusko-izraelski milijarder Milner je preko glasnogovornika potvrdio da je uložio novac u ovu tvrtku.

“Altos Labs prikupio najmanje 270 milijuna dolara”

Bezos je također uložio novac i u tvrtku Unity Biotechnology, čiji je cilj “produžiti razdoblje u kojem je osoba neopterećena bolestima koje nastupaju zbog starenja”.

MIT Technology Review tvrdi da je Altos Labs prikupio najmanje 270 milijuna dolara otkad je osnovan krajem prošle godine

Očekuje se da će globalno tržište tehnologija koje se bore protiv starenja do 2024. godine premašiti iznos od 271 milijarde dolara.

I.B.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari