NIJE BAŠ ODUŠEVLJEN...

Njemački turist o istarskom otočiću: ”Šokirala me količina smeća i dreka; Ovdje vam više neću doći”

Foto: Screenshot/facebook

Među brojnim divnim opisima Jadrana na Facebook stranici tvrtke Kroati.de, nađe se i opisa ljetovanja na moru u Hrvatskoj koji su sve samo ne “Mediteran kakav je nekad bio”.

R. H. je danas objavio da je posjetio Levan, nenaseljeni otočić, samo nekoliko stotina metara udaljen od kopna na ulazu u Medulinsku valu, i da mu je to prvi i zadnji put, pišu Vijesti.hr

Napisao je da mu je jasno da je na otoku sve skuplje nego drugdje, pa je tako, napisao je, bilo “u redu” to što se dvije ležaljke i suncobran naplaćuju 200 kuna. Ali, dalje slijedi ono što ga je ogorčilo:

“Ne može biti da se središte otoka koristi kao odlagalište smeća! Nakon kratke šetnje, ostao sam šokiran smećem i drekom, odloženima uokolo.”

Zaključio je da više nikad neće doći na to mjesto i priložio niz fotografija koje prikazuju ono o čemu je pisao.

Više i od stanja na toj vrlo zgodnoj krpici kopna okruženoj morem, njegova objava još je zanimljivija zbog rasprave koju su oko toga pokrenuli posjetitelji Facebook stranice “Kroati – Urlaub in Kroatien”.

VIDEO DANA:

Jedni su se slagali da je “sve točno rečeno”, drugi da je “i jedan idiot dovoljan za takvo što”, odnosno dovesti otočić u takvo stanje, te stoga moli da se “ne generalizira”. Bila je, naime, riječ na reakciju na popratni komentar izvjesne Njemice koja je napisala:

“Hrvati, nažalost, nisu svjesni kakvu predivnu zemlju imaju i s njom postupaju tako olako.”

Treći je zaključio da je, kao prvo, najam dvije ležaljke sa suncobranom u, primjerice, Italiji čak 22 eura, a da su najgori po pitanju ostavljanja smeća u prirodi sami gosti:
“Posvuda seru i pišaju.”

On je napisao i to da i samo more naplavi velike količine smeća. Posljednje također stoji, ali se to ipak ne može primijeniti na najveći dio prikazanog na priloženim fotografijama. Jedna, po svemu sudeći Njemica koja živi u blizini, ukratko je opisala da su tamo upornim radom nakon 20 godina uspjeli dovesti sve u red i da sad tamo više nema smeća.

Našlo se i domaćih koji su se narugali Nijemcu koji se požalio:

“Ako više ne budeš dolazio, pa mi ćemo bankrotirati.”

“Ne. Ali ako ovo budu mnogi pročitali i više ne budu dolazili”, uzvratio mu je Nijemac.
Dotičnog domaćeg poklopila je, pak, jedna domaća, poručivši mu da bi se trebao sramiti zbog takvih komentara. Dalje se našlo komentara da je “u Italiji i u Španjolskoj još gore”.

Pisali su Nijemci da su u Poreču, primjerice, naišli na sve besprijekorno čisto i uredno. Neki su, pak, navodili mjesta na kojima su dvije ležaljke i suncobran dobili za samo “120 kuna i plus dobili dvije kave”.

I premda je rasprava bila u punom jeku, čak se može reći da je u većini slučajeva bila vrlo konstruktivna, iznenada su i rasprava i originalna objava nestali sa stranice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari