ŠOKANTNE PROCJENE

Bill Gates o koronavirusu: Za bogataše kraj briga stiže sljedeće godine, siromašnim zemljama ne piše se dobro

Foto: Facebook/Pixsell

Po njegovom sudu testovi koji se provode u Americi su ‘zadnje smeće’.

Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za bogati svijet biti završena do kraja 2021. godine.

No, ta prognoza odnosi se samo na bogate zemlje, jer kako je Gates naglasio ostalim zemljama bit će potrebno puno više vremena za oporavak.

“Inovacije u dijagnostici, terapijama i cjepivima su impresivne. Prema mojim procjenama u bogatom svijetu možemo očekivati da će se pandemija okončati do kraja sljedeće godine, dok će se ostatak svijeta s time boriti do kraja 2022. godine”, izjavio je Gates za CNET.

Pomoć prvo bogatima

Naglasio je kako vjeruje da će cjepivo biti uskoro napravljeno, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći prvo pomoći samo bogatijim zemljama.

Također, istaknuo je kako je svjestan da je ova pandemija vratila sve zemlje svijeta nekoliko godina unatrag kada je riječ o ekonomiji. Gates i sam ulaže velike napore kako bi cjepivo bilo što prije pronađeno, tako financira medicinska istraživanja i programa za cjepiva putem svoje fondacije Bill & Melinda Gates.

Nije imao lijepe riječi oko američkog sistema testiranja na koronavirus, naglasio je kako po njegovom sudu testovi koji se provode u Americi su smeće, a kritizirao je i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari