ODLUKU DONIO MINISTAR

‘Bilo nam je dosta hitno’: Vojska besplatno izgradila parking samostanu u Banožićevom rodnom gradu

Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Hontić kaže kako im je to bilo dosta hitno, a od postojećih firmi nisu mogli nikoga naći. No, dobili su informacije da Hrvatska vojska ima baš takve strojeve

Usred pandemije su franjevci iz samostana Svetog Ante Padovanskog u Vinkovcima u dvorištu podignuli veliki šator kako bi imali bolje epidemiološke uvjete za održavanje misa. No, ubrzo su ostali bez parkinga i tražili da im u pomoć uskoči vojska.

“Trebali smo u stražnjem dijelu dvorišta napraviti prostor za naša dva automobila. Međutim, kako je tamo mali i skučen prostor i kako je trebalo ukloniti veliki betonski podest, tražili smo tko bi mogao izvesti te radove”, rekao je fra Miljenko Hontić za Dnevnik Nove TV.

Dobili odobrenje od Ministarstva obrane

Hontić kaže kako im je to bilo dosta hitno, a od postojećih firmi nisu mogli nikoga naći. No, dobili su informacije da hrvatska vojska ima baš takve strojeve.

“Kako u svom programu sudjeluju u pomoći civilnim strukturama uputili smo zamolbu prema Ministarstvu obrane i dobili odobrenje”, kazao je Hontić.

Na zahtjev vinkovačkih franjevaca angažirali su pripadnike Gardijsko-oklopno mehanizirane brigade. Uvjet je bio da se radovi obavljaju u vrijeme kada vojnici nisu na sanaciji potresa na Banovini.

Banožić donio odluku o radovima

Hontić misli da su radili dva do tri dana. U MORH-u pak tvrde drugačije i potvrđuju da im nisu naplatili troškove. Odluku o građevinskim radovima u samostanu u rodnim Vinkovcima donio je ministar obrane Mario Banožić. Još nedavno Banožića se pitalo za vojnu mehanizaciju u njegovoj izbornoj jedinici.

“Nikada! – Ni u županiji? To kad sam čuo, to je šok, i upravo iz tog razloga ćemo od ove godine ići jednim drugim modelom. Napravili smo tekst poziva za jedinice lokalne samouprave i objavit ćemo poziv – da se vidi tko prima i u kojoj vrijednosti”, govorio je ministar Banožić prije desetak dana.

U Zakonu o obrani jasno stoji da se na njih može računati ako je riječ o humanitarnim ili projektima od općeg interesa, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari