BIRA SE BROD: O sezonskoj brodskoj liniji Trst – Kvarner raspravlja se već u detalje!

Foto: Damir Kvajo

Priprema za uvođenje sezonske brodske linije u okviru MOSES projekta idu dalje

U Malom Lošinju održan je radni sastanak u sklopu projekta MOSES: Maritime and MultimOdal transport services based on Ea Sea Way project” koji je odobren za financiranje iz sredstava javnog poziva za Standard+projekte u okviru INTERREG Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014.-2020.

Na sastanku je bilo govora o uspostavi pomorske sezonske linije koja će ticati luke na području Regije Friuli Venezia Giulia, Istarske županije i Primorsko-goranske županije.

Raspravljalo se o učestalosti i redu plovidbe linije te o karakteristikama broda koji bi trebao opsluživati liniju. Sudionici sastanka obišli su i luke Mali Lošinj te Susak kako bi utvrdili tehničke preduvjete za uvođenje linije.

Na sastanku su uz predstavnike Primorsko-goranske županije sudjelovali predstavnici Grada Malog Lošinja, Ministarstva turizma Hrvatske, Županijske lučke uprave Mali Lošinj te predstavnici talijanskih partnera u projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari