'KAPITALKA IZ HRVATSKE'

Bivša predsjednica se pohvalila: Postala supresjedateljica Odbora koji je 2019. predvidio pandemiju

Foto: facebook

Bivša hrvatska predsjednica postala supredsjedavajuća u GPMB-u

Odbor za nadzor globalne spremnosti (Global Preparedness Monitoring Board – GPMB) objavio je kako je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar – Kitarović postala supredsjedavajuća.

Riječ je o odboru koji je osnovan 2018. godine prema preporuci Panela visoke razine kao globalni odgovor na zdravstvene krize, a koji je imao zadatak razmotriti saznanja vezana uz epidemiju ebole i druge hitne zdravstvene situacije.

“Čast mi je podijeliti vijest o svom imenovanju za supredsjedateljicu GPMB-a. Uz zahvalnost suosnivačima Odbora, Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i Svjetskoj banci, zadovoljstvo mi je surađivati zajedno s kolegicom supredsjednicom Joy Phumaphi. GPMB je tijelo za praćenje na visokoj razini, zaduženo za pružanje sveobuhvatne procjene globalne spremnosti za hitne zdravstvene situacije. Veselim se suradnji s odborom”, poručila je Grabar – Kitarović na svojem Facebook profilu.

“Oduševljeni smo što je bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pristala supredsjedati GPMB-om. Ona će donijeti veliko iskustvo u upravljanju i rješavanju nekih od najsloženijih svjetskih izazova. Pripremljenost za pandemiju jedan je od takvih izazova, a rad Odbora bit će obogaćen iskustvom koje ona donosi, za dobrobit svih nas”, rekao je direktor u Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari