SDP IZVISIO?

Ništa od koalicije prije izbora. Možemo! objavio – idu samostalno

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

SDP pak vide kao glavnog potencijalnog partnera u postizbornoj koaliciji

Da na parlamentarne izbore idu samostalno, a ne u koaliciji sa SDP-om objavili su Tomislav Tomašević i Sandra Benčić na konferenciji za medije.

“Vijeće stranke je donosilo sinoć odluku o izlasku na parlamentarne izbore. Odluka je da Možemo! izlazi na izbore 2024. samostalno”, istaknula je Benčić.

Ipak, partnerstvo s Novom ljevicom i Zagreb je naš opstaje, a rekli su i da odluka ne isključuje da u pojedinim jedinicama sklapaju koalicije s drugim progresivnim strankama.

Naveli su i da SDP vide kao glavnog potencijalnog partnera u postizbornoj koaliciji.

Benčić je još dodala kako je odluka donesena jednoglasno te da smatraju da će na ovaj način mobilizirati najveći broj birača i omogućiti im one opcije za koje su se opredijelili te da Možemo dobije najveći mogući broj mandata i kroz postizborne koalicije sruši HDZ. Kaže da je da je njihovo istraživanje pokazalo da nema veće sinergije u većoj koaliciji.

Što se tiče odnosa sa SDP-om, rekla je da će i dalje nastaviti suradnju u saborskom klubu i gdje su na vlasti.

“Naš cilj nije samo maknuti HDZ s vlasti nego zauvijek pokopati taj model vlasti”, istaknula je u jednom trenutku.

Tomašević je pak upitan je li spreman biti premijer. “Nisam tražio mandat u Zagrebu da bi otišao u Vladu ili Sabor tako da je moja politička pozicija jasna”, rekao je pa otkrio i da će imati vlastitog kandidata ili kandidatkinju za tu poziciju. “Nakon izbora, tko će doista biti premijer, ovisit će o broju mandata”, zaključio je.

Govori i kako je možda više fer i transparentnije sklapati koalicije nakon izbora.

Benčić je pak zaključila da će imati predizbore kako bi odredili kandidate za određene funkcije, a ako dođe do toga da ona bude premijerka, istaknula je, preuzet će funkciju, piše RTL Danas.hr.

Povezani video:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari