NEVJEROJATNO

Bivša prostitutka zaposlena kao psihologinja u Centru za socijalnu skrb; Policija ju dvaput uhvatila!

Foto: RTL

Jedan Centar za socijalnu skrb u Dalmaciji svojedobno je otvorio natječaj za prijem u radni odnos jednog psihologa. Na natječaj se javilo četvoro kvalificiranih kandidata. Nakon uvida u priloženu dokumentaciju članovi komisije izabrali su jednu kandi- datkinju.I ništa u cijeloj priči ne bi bilo sporno da se nešto kasnije nije došlo do spoznaje o zatajenoj prošlosti primljene kandidatkinje.

Riječ je o stručnoj radnici s fakultetskom diplomom i značajnim položajem u Centru, koja je 2016. i 2017. u jednom dalmatinskom gradu, u kojem je i rođena, zaradila optužne prijedloge policije za prekršajno djelo odavanje prostituciji, piše Slobodna Dalmacija.

Žena je 18. svibnja 2016. godine upala u klopku policije – policajac je glumio korisnika njezinih usluga te joj je dao iznos od tisuću kuna za seksualni čin koji se nije ni dogodio, te je ona odmah uhićena i odvedena u policijsku postaju na daljnju krim-obradu u kojoj je zadržana nešto više od dva sata. Zaradila je optužni prijedlog koji je završio na Prekršajnom sudu.

U ruke policije opet je pala 2017. godine, u travnju, u jutarnjim satima, pod sumnjom da se opet bavila prostitucijom, prenose Vijesti.hr

Nakon uhićenja žena je priznala policajcima organiziranog kriminaliteta da se opet bavila prostitucijom i ta njezina izjava je ušla i u službeni zapisnik.

Priznala je tada i da je od 1. siječnja 2017. godine do dana uhićenja najmanje u deset navrata pružila seksualne usluge najmanje trojici nepoznatih muškaraca, i to tisuću kuna za svaku seksualno pruženu uslugu. Naravno i tada je zaradila optužni prijedlog za odavanje prostituciji.

Na Općinskom sudu u tom dalmatinskom gradu, a čiji je Prekršajni sud sastavni dio, na upit kakve su bile presude u ova dva slučaja bavljenja prostitucijom protiv ove žene, upućuju na odredbu Prekršajnog zakona koji je u članku 77. stav 2. propisao da protekom tri godine od pravomoćnosti odluke o prekršaju, počinitelj prekršaja se smatra neosuđivanim, te je po toj odluci svaka upotreba tih podataka o osobi kao počinitelju, zabranjena i nema nikakav pravni učinak. Članak 78. stavak 6. istog zakona propisuje da se podaci o prekršaju za koji je nastupila rehabilitacija ne mogu nikome dati niti koristiti za bilo koje potrebe.

Sve je jasno, ali prije negoli je nastupila rehabilitacija, ta osoba je u srpnju 2018. na određeno vrijeme primljena radi zamjene privremeno odsutne radnice u Centru za socijalnu skrb gdje i sada radi, a prije toga je tri puta sklapala ugovore na određeno vrijeme. Centar u kojem radi je objavio i javni natječaj za prijem u radni odnos dva psihologa.

Iz odgovora Centra za socijalnu skrb u kojem ova žena radi kažu da se na natječaj prijavilo četvero kandidata, te da je među dvoje izabranih kandidata koji su dobili stalni posao i ta radnica, jer je imala tražene uvjete i dostavila je traženu dokumentaciju.

“Obično poslodavac kod zapošljavanja na određeno vrijeme, a posebno kod stalnog zapošljavanja od kandidata traži uvjerenje da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Ako se te 2018. godine nije tražio podatak od kandidatkinje je li protiv nje u tijeku i neki prekršajni postupak, onda je moguće da je do njezina zapošljavanja i došlo, i tu nema pravnih zapreka. Ja neću suditi je li to moralno ili nije, ali zakon je tu jasan”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju doktor pravnih znanosti i ugledni splitski odvjetnik Damir Primorac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari