ATENTAT U JAPANU

Bivši japanski premijer propucan dok je držao govor: Šokantne snimke iz Narija, napadač prišao s leđa

Napadač je uhićen, a Shinzo Abe se trenutno nalazi u bolnici

Bivši japanski premijer Shinzo Abe propucan je na predizbornom skupu u gradu Nari, na zapadu Japana, javljaju svjetski mediji.

Abe se nakon pucnja srušio na pod, a prema prvim informacijama upucan je dva puta. Nakon drugog hica koji ga je pogodio u leđa pao je na zemlju.

Napadač je uhićen.

Abe je hitno prebačen u bolnicu, a nalazi se u fazi kardiopulmonalnog aresta. BBC piše kako se taj izraz u Japanu često koristi prije nego što nekog proglase mrtvim.

Prema izjavama svjedoka na mjestu događaja je viđen muškarac koji je imao veliko oružje s kojim je prišao iza premijera. Zapucao je, a nakon toga ga je osiguranje brzo savladalo.

Lokalne vijesti pišu kako je Abe bio svjestan svega što se dogodilo. Dodaju kako je policija zaplijenila napadačev pištolj i identificirala ga.

Bivši australski premijer Scott Morrison rekao je kako je duboko potresen viješću te da je Shinzo Abe “jedan od najvažnijih globalnih vođa poslijeratne ere”, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari