DONOSIMO DETALJE

Bivši ministar i USKOK-ov osumnjičenik Kuščević osnovao još jednu tvrtku, evo čime će se baviti

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Bivši Plenkovićev ministar kaže da prima 800 eura mjesečno, a Danas doznaje da je uz tvrtku ECO LIVING d.o.o. koja se bavi proizvodnjom električne energije osnovao još jednu tvrtku

Bivši ministar u Vladi Andreja Plenkovića i bivši politički tajnik HDZ-a, te USKOK-ov osumnjičenik na velika se vrata vratio u poduzetništvo. S još dvojicom suradnika osnovao je tvrtku koja će se baviti gradnjom stambenih i nestambenih zgrada.

Lovro Kuščević pored toga što je direktor, osnivač je tvrtke BD20 PROJECT d.o.o. za graditeljstvo i usluge zajedno s Antom Andrešićem i Jürgenom Oberederom koji je također vlasnik tvrtke Room projekt Adriatik d.o.o. za razvoj projekata.

Primanja 800 eura

Podsjetimo, Kuščević se početkom mjeseca pojavio na splitskom sudu gdje mu se sudi za navodne zlouporabe položaja i ovlasti u vrijeme dok je bio načelnik općine Nerežišća. Tada je izjavio da su mu mjesečna primanja 800 eura. Bivšeg Plenkovićevog ministra zajedno s još petero suoptuženika po USKOK-ovoj optužnici tereti se za malverzacije sa zemljištem, ali i za sprječavanje dokazivanja.

USKOK je optužnicu podigao nakon istrage iz 2019. godine, a Kuščević se našao na udaru medija zbog tvrdnji da se kao općinski načelnik nezakonito domogao četiri milijuna kuna. Između ostalog otkriveno je da je Kuščević inicirao izmjenu prostornog plana kako bi svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te da je šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ova stana.

Nakon toga istraga se proširivala pa su uz Kuščevića optuženi i njegova supruga Zorana Kuščević, šogor Ivica Žuvić, bivši predsjednik Općinskog vijeća Nerežišća Jakša Goić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Nerežišća Svemir Obilinović i splitski poduzetnik Ante Marinović. Pored prenamjene zemljišta, izmjene prostornog plana od kojih je samo Kuščević imao koristi, dodjeljivanje POS-ovog stana šogoru, tužiteljstvo Kuščevića tereti i za mito te nezakonitosti s nekretninama.

Nije mu ovo prva tvrtka

Bivši bliski Plenkovićev suradnik bio je osnivač tvrtke KUŠČEVIĆ d.o.o. za trgovinu koja je u stečaju i koju je Trgovački sud u Splitu izbrisao 2013. godine. U travnju 2022. godine Kuščević je osnovao tvrtku ECO LIVING d.o.o. koja se bavi proizvodnjom električne energije.

Temeljni kapital tvrtke ECO LIVING d.o.o. iznosi 2.654,46, a tvrtke BD20 PROJECT d.o.o. 3.960,00 eura. Zanimljivo, sjedište obje Kuščevićeve tvrtke je u Nerežišću, na adresi Visoka 10.

Ipak, čini se kako Kuščević svoje poduzetničke pothvate ne smatra pretjerano zanimljivima jer za komentar za Danas.hr nije bio zainteresiran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari