COVID MU JE UZEO BLISKOG PRIJATELJA

Bivši ministar optužuje Plenkovića: ‘Ukrao nam je Božić svojom neodlučnošću’

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Sasvim sigurno je da ćemo imati mjere i za Božić. Plenković nam je ukrao Božić svojom neodlučnošću i svojom netransparentnošću mjera koje provodimo.

Bivši ministar rada i predsjednik Demokrata Mirando Mrsić za N1 komentirao je nove mjere koje je donio Stožer.

“Vlada i Stožer kasne s mjerama, to je jasno. Ova velika smrtnost je cijena neuvođenja mjera na vrijeme. Sigurno je da su Vlada i Stožer zakasnili. Ovaj datum 21. prosinca je zavaravanje građana. Sasvim sigurno je da ćemo imati mjere i za Božić. Plenković nam je ukrao Božić svojom neodlučnošću i svojom netransparentnošću mjera koje provodimo”, kazao je Mrsić i prognozirao:

“Iza 21. prosinca morat ćemo još pooštriti mjere.”

Beroš je trebao provesti stres-test u bolnicama

“Problem je najednom i s testovima, tko je u Znanstvenom vijeću, tko je u sukobu interesa, tko je zaradio na koronakrizi… Zataškavanje problema u zdravstvenom sustavu ne donosi nikakve probleme i to građani vide kao nedosljednost vlade. Umjesto da su rekli: ‘Imamo problema u bolnicama, ali riješit ćemo, jasno je da je pandemija veća nego što smo očekivali’, tu se onda vraćamo na ljeto kad je to trebalo predvidjeti. Umjesto da se slika s pjevačicom i ispija koktele, trebao (ministar Beroš) provesti stres-test u bolnicama”, dalje je rekao Mrsić.

Rekao je i to da vrhunac pandemije tek predstoji, te da smatra da mjere koje je sada Vlada donijela, neće tome pridonijeti:

“Smrtnost i koliko ljudi nam je na respiratoru, jedini nam je pokazatelj prolazi li pandemija. Nadam se da nećemo doći do situacije u kojoj su bili liječnici u Bergamu, da odlučuju koga će spašavati, koga neće”, kazao je Mrsić.

Mrsić polaže nade u cjepivo, ali je rekao i da mu je nedavno od covida-19 preminuo blizak prijatelj, koji je “bio dobrog zdravlja”.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari