UBOJSTVO KOD KNINA

Bivši obavještajac pronađen mrtav u vozilu s prostrijelnom ranom

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bivši šef zadarskog centra SOA-e Toni Matas pronađen je mrtav, javlja Nacional.

Prema prvim neslužbenim informacijama, Matas je navodno pronađen prostrijeljene glave negdje u blizini Knina.

Službena istraga je u tijeku.

Šibensko-kninska policija je za Index potvrdila da je, nakon dojave koju je primila u 12 sati, pronađeno tijelo muškarca te da je očevid u tijeku. Najavili su da će tijekom dana poslati priopćenje o ovom događaju.

Nacional javlja i da su se pojavile oprečne informacije – jedna da je ubijen, a druga da je počinio samoubojstvo i da je u automobilu navodno ostavio oproštajno pismo. Zadarski.hr javlja da je Matas zadnji put viđen jučer, da je bio dobre volje i da ništa nije ukazivalo na tragediju.

Policija se javila priopćenjem, ali nisu otkrili detalje. Budući da je istraga u tijeku, napominju da do kraja istrage neće davati izjave o događaju.

“Obavještavamo vas da je danas u 12 sati Policijska postaja Knin zaprimila obavijest da se na području Kravlje drage (područje između Knina i Gračaca) u jednom vozilu nalazi mrtva muška osoba. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja potvrđena je dojava i mjesto je osigurano”.

“U suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku obavlja se očevid nakon čega će tijelo biti prevezeno u Opću i veteransku bolnicu Knin radi vršenja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti. O svemu poduzetom će posebnim izvješćem biti obaviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku”, navodi se u kratkom priopćenju PU šibensko-kninske poslanog medijima oko 17 sati.

S obzirom da istraga koja se provodi u suradnji sa šibenskim ŽDO još traje, glasnogovornik PU Šime Pavić naglasio je kako neće biti dodatnih izjava za javnost.

Matas je bio Karamarkov kandidat za ravnatelja SOA-e, a trenutna funkcija bila mu je direktor korporativne sigurnosti Hrvatske pošte, piše Index.hr.

Tonija Matasa spominjalo se u aferi Vjetroelektrane. Kako je pisao Jutarnji list, Josipa Rimac je oko “bube” koju je pronašla u svom automobilu razgovarala s Matasom i poduzetnikom Josipom Pleslićem. Jutarnji je pisao da je moguće da su upravo oni poslali ljude, navodno iz jedne detektivske agencije, da pregledaju Audi Josipe Rimac.

Nacional je, pak, pisao da je Pleslić istražiteljima tijekom ispitivanja navodno kazao da je, prema njegovim saznanjima, Josipu Rimac na nezakonite radnje poticao upravo Toni Matas.

Pleslić je istražiteljima, kako tvrdi Nacional, izjavio kako je upravo Toni Matas spojio Josipu Rimac s Antom Sladićem, poduzetnikom radi kojeg se trebao mijenjati sadržaj vladine uredbe vezane za poljoprivredna zemljišta na način da sa Sladićem povezane tvrtke budu u mogućnosti izvući više državnih poticaja.

Pleslić je, tvrdi Nacional, naveo kako je Toni Matas ispričao Josipi Rimac da je Ante Sladić čovjek od njegova najvećeg povjerenja te je zamolio da mu ona pokuša pomoći na svaki mogući način.

Nacional je također pisao, pozivajući se na izvor iz Hrvatske pošte, kako je Matas za direktora korporativne sigurnosti Hrvatske pošte promaknut svega nekoliko dana nakon što je izbila afera Vjetroelektrane.

Slobodna Dalmacija pisala je prije nekoliko godina da Matas svoj profesionalni uzlet duguje Tomislavu Karamarku.

Karamarko je Matasa u Zadar doveo iz Knina gdje je ovaj jedno vrijeme radio kao operativac SOA-e, a prethodno i kao vojni obavještajac. U trenutku kad je imenovan za načelnika zadarskog centra, Matas je navodno imao samo srednju stručnu spremu, a diplomu iz kriminalistike na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu navodno je stekao kad i Milijan Brkić Vaso.

Prije desetak godina sudjelovao je u prometnoj nesreći sa smrtnim slučajem, piše Zadarski. Nezgoda se dogodila u Kaštelima, a smrtno je stradao pješak na kojeg je Matas naletio upravljajući osobnim automobilom. Protiv Matasa je zbog toga navodno vođen sudski postupak, ali je na koncu ipak oslobođen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari