TRAŽE OBJAŠNJENJE

BIZARNE MJERE LJUTE GRAĐANE: U gradu na Jadranu zbog korone zatvorena trim-staza na otvorenom?!

Foto: ezadar

Zadrani si postavljaju pitanje: Je li moguće da će im zabraniti trčanje i hodanje na otvorenom, po stazi, uz i više nego dovoljne distance?

Već nam je svima dobro poznato da od ponoći vrijede nove epidemiološke mjere u borbi protiv koronavirusa. Tako se od ponoći zatvaraju svi ugostiteljski objekti (kafići i restorani), teretane, fitness centri, kao što svoje brave zaključavaju i sportski i rekreacijski centri.

U Zadru je uslijedila najveća bizarnost ovih mjera. Naime, na upit vezan za ŠC Višnjik, odnosno velik broj Zadrana kojima je najveći sportsko-rekreacijski kompleks u gradu praktički “dnevni boravak”, Denis Karlović, direktor Višnjika, odgovara:

“Što se tiče zatvorenih prostora, tu nam je sve jasno. Međutim, po pitanju vanjskih terena ŠC Višnjik, mnogo je nelogičnosti i tražimo dodatna pojašnjenja. Primjerice, znači li to da netko uopće ne smije šetati po trim stazi, zaista nam nije jasno. Zato smo uputili upit gradskom i županijskom Stožeru civilne zaštite da vidimo na što se sve konkretno odnose nove mjere. Odgovor od Nacionanog stožera očekujemo sutra i shodno tome ćemo znati što poduzeti”, rekao je, a prenosi ezadar.

Odnosno, građani si postavljaju pitanje: Je li moguće da će im zabraniti trčanje i hodanje na otvorenom, po stazi, uz i više nego dovoljne distance? 

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari