POČIVAO U MIRU

Napustio nas je još jedan velikan hrvatskog glumišta: Umro je Špiro Guberina…

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Preminuo je u Domu za starije i nemoćne u Klaićevoj

Hrvatska se oprašta od još jednog velikog glumačkog imena. Naime, u 88. godini života u Domu za starije i nemoćne u Klaićevoj preminuo je glumac Špiro Guberina.

Vijest o odlasku glumca potvrdili su za Večenji list iz Doma gdje je proveo posljednje godine života.

Legendarnog glumca kojeg većina pamti po ulozi Jockana u Velom mistu sustigle su godine, a još je 2018. otkrio da se bori sa zdravstvenim problemima.

Kao srednjoškolac nastupao je u komedijama i operetama u Narodnom kazalištu u Šibeniku. Diplomirao je 1970. godine na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gdje je bio u stalnom angažmanu u HNK-u od 1958. do umirovljenja 1999. godine. Izniman je uspjeh ostvario u djelima Ranka MarinkovićaIvan Brešana i Marina Držića, a nastupao je i na radiju i u televizijskim dramama i serijama: Prosjaci i sinovi, Velo misto i Dnevnik Očenašeka.

God. 1997. osnovao Mali hrvatski teatar “Kiklop”, koji je otvorio monodramskim kolažem Majmunska posla. Dobitnik je Nagrade “Vladimir Nazor” za životno djelo 2011.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views