RAZGOVOR PRIJE INVAZIJE

Boris Johnson otkrio da mu je Putin prijetio raketnim napadom. ‘Trajat će minutu, rekao je’

Foto: Twitter

Tvrdi kako je ruskog predsjednika nastojao razuvjeriti od napada tvrdeći kako Ukrajina neće u skorijoj budućnosti u NATO

Da mu je Vladimir Putin prijetio raketnim napadom netom prije invazije na Ukrajinu otkrio je bivši britanski premijer Boris Johnson za BBC dokumentarac koji se bavi Putinovim interakcijama sa svjetskim čelnicima.

Kaže kako mu je prijetnju uputio putem telefonskog poziva kojeg, uz to, naziva “izvanrednim” pa dodaje kako je ruski predsjednik zaključio kako će sve trajati tek minutu.

Navodi i da je to bio odgovor Putina na njegov komentar da će rat, ako do njega dođe, a došlo je, biti katastrofalan. Osim toga, govori, bio je to jako dugačak razgovor u kojem je tadašnji britanski premijer Putina upozorio na sankcije zapada u slučaju napada na Ukrajinu, ali i sve više NATO vojnika na ruskim granicama.

Tvrdi kako je ruskog predsjednika nastojao razuvjeriti od napada tvrdeći kako Ukrajina neće u skorijoj budućnosti u NATO.

“Prijetio mi je u jednom trenutku pa rekao: ‘Boris ne želim vam nauditi, ali raketa, trajalo bi tek minutu'”, ističe Johnson koji dodaje kako je to rekao jako opuštenim tonom. “Mislim da je samo reagirao na moje pokušaje pregovaranja”, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari