POTRAGA BEZ REZULTATA

Mladić (21) nestao prije 20 dana! Obitelj očajna: ”Policija kaže da ga smatraju živim dok se ne dokaže suprotno”

Foto: Nestali

21-godišnji Ivan Poje nestao je u srijedu 3. ožujka. Posljednji put je viđen u srijedu oko 15 sati u Strmcu i u Rakovom Potoku oko 17 sati. Sljedeći dan pronađen je njegov mobitel pored jezera Rakitje, a posljednji put viđen je kod ribičke kuće gdje se dovezao biciklom. Pretpostavlja se da je tražio mobitel.

“Prošlo je već 20 dana od nestanka mog brata, a mi i dalje živimo u neizvjesnosti i zbog toga nam je kao obitelji sve teže i teže. Preko dana još i nekako, ali noću je najgore. Svaki dan zovemo policiju i pokušavamo nešto doznati, ali je odgovor uvijek isti: ‘Radimo na slučaju i obavijestit ćemo vas kada budemo imali više saznanja’. Rekli su nam i da ga smatraju živim dok se ne pokaže drugačije”, kazala je za RTL.hr Ivanova sestra, Tomislava Poje.

Ispričala je da su odrasli u Slavoniji. Majka i otac još uvijek ondje žive dok je svo devetero djece odselilo.

“Nismo se baš previše viđali otkako smo doselili u Zagreb, ali znam da trenutno nije nigdje radio i da je živio sa cimerom. Koliko znam, nije bio u vezi. Imao je uski krug prijatelja koje baš i ne poznajem dobro. Sve ih je policija ispitala”, nastavlja zabrinuta sestra.

Prepričala je da su jezero u Rakitju pregledavali i ronioci, ali i HGSS sa psima.

“Ništa nije pronađeno. Ali jedan poznanik koji se razumije u te stvari nam je rekao kako toliko jezero nije moguće detaljno pretražiti u samo dva dana. Osim toga, ondje je kamp i postoje nadzorne kamere. Kada smo pitali policiju jesu li pregledali snimke, nismo dobili odgovor. Što se mobitela tiče, rekli su u policiji da su zadnji pozivi i poruke s njegova telefona vezani za komunikaciju s obitelji”, nastavila je i dodala:

“Nikada ranije se nije dogodilo da bi nekamo otišao a da se nije javio nekome od obitelji zato ništa nije ukazivalo na to da bi mogao samo tako nekamo otići”, tvrdi nesretna sestra koja kaže da ne zna ništa je o tome je li Ivan patio od kakvih bolesti.

Ivan je visok 180 cm i jače je tjelesne građe. U trenutku nestanka na sebi je imao bijelu majicu kratkih rukava s crnim slovima, crnu jaknu, sivi donji dio trenirke i plave tenisice. Ima obojenu sivu dužu kosu do sredine glave, na drugoj strani glave kosa mu je kratko ošišana.U slučaju da posjedujete informacije o ovoj osobi mole se građani da obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu na broj 192. Također, informacije se mogu dostaviti i putem e-mail adrese: nestali@nestali.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari