„BRAT UZ BRATA“ Krenuli u obranu Splita: I pojedini članovi Armade uz Torcidu i Boyse ujedinjeni u gašenju požara

Foto: Splitski dnevnik

Prema Splitu su se, osim Torcide, zaputiti Bad Blue Boysi, ali i pripadnici ostalih navijačkih skupina

Prema informacijama s kojima raspolažemo, među vatrogascima koji su poslani u pomoć Dalmaciji su i pripadnici navijačke skupine Armada, a gašenju požara širom Dalmacije odmah su se priključili i pripadnici Armade koji su se zatekli poslom ili su na odmoru na južnijim dijelovima jadranske obale.

Iz redova samih navijača saznali smo da se nekoliko grupa riječkih navijača samoorganiziralo i krenulo prema Dalmaciji u pomoć vatrogascima!

Facebook stranica Nogometne vijesti prenijela je informaciju kako će se prema Splitu zaputiti Bad Blue Boysi, ali i pripadnici ostalih navijačkih skupina.

Članovi Kluba navijača Hajduka Torcida Split stavili su na raspolaganje svoje članove ukoliko će vatrogascima biti potrebna pomoć u gašenju požara. Poziv su objavili na svom Facebooku:

“Predsjedništvo KNH Torcida Split, stavlja na raspolaganje sve svoje raspoložive članove za pomoć našim prijateljima, vatrogasnim postrojbama i vojsci u borbi protiv vatrene stihije.

U dogovoru sa zapovjednikom na požarištu, odlučeno je da zasada nije potrebno naše djelovanje, ali u slučaju potrebe, pozvati će nas u pomoć. Stoga, primite svi na znanje da će se između ostalog možda u jednom trenu otkazati današnje utakmice na Torcida kupu.

U tom slučaju ćemo vas obavijestiti i pozvati sve na požarište jer zajedno smo jači!”, napisali su navijači.

Vijesti.hr neslužbeno doznaju kako se na mjestu sastanka Torcide okupilo 200 do 300 ljudi. Svi koji nisu došli obučeni u duge rukave su vraćeni doma zbog opasnosti od opeklina.

https://www.facebook.com/ante.alduk.1/videos/10212292311054163/

Navijači košarkaša Zadra također se priključuju pozivu Torcide, pozivajući članove skupine navijača da organizirano odu na splitsko područje, kako bi gasili strahovite požare koji ondje bukte.

Udruge navijača pozivaju na organiziranost i obavezno nošenje dugih hlača i majica te marama.

U pomoć dolaze i osječka Kohorta te vinkovački Ultrasi.

U slučaju još veće nevolje, ne sumnjamo da će se i Armada u cijelosti pridružiti inicijativama za ujedinjenje navijačkih skupa u nevolji, a ova prirodna katastrofa koja prijeti Hrvatskoj zasigurno jest nevolja najveće, katastrofalne vrste.

Vijesti.hr/Riječanin

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari