VATROGASCI DEŽURAJU DANONOĆNO: Požar u Parku prirode Vransko jezero obuzdan

Iako je otvorena vatra još prisutna na požarištu, požar je obuzdan, a i nasreću nije izgorilo puno ornitološkog rezervata

Vatrogasne snage su uspjele obuzdati požar koji je ranije buknuo u Parku prirode Vransko jezero, potvrdio nam je ravnatelj parka, Danijel Katičin u telefonskom razgovoru.

“Air traktor je zadnja dva sata sam radio, jer su kanaderi morali ići dalje, na druga područja, a bura, iako i dalje puše, više nije toliko snažna”, kazao je za Vijesti.hr u telefonskom razgovoru.

Vatra je krenula negdje s benkovačkog područja, te je došla do Parka prirode Vransko jezero oko 13:15 popodne, pa je oko 14 sati gorio dio ornitološkog rezervata.

“Nasreću nije ga puno izgorilo, uglavnom se radilo o kršu. Oko 17 sati se činilo da je sve pod kontrolom jer je bura pala, pa su kanaderi krenuli dalje, gasiti druge požare, no vatra se opet razbuktala, ali je vjetar krenuo puhati u drugom smjeru, uz samu obalu jezera”, kazao nam je Danijel Katičin, ravnatelj parka.

Poharana je prilično velika površina, no ne u ornitološkom rezervatu, pa je stradalo nešto poljoprivrednih proizvoda. Nisu zabilježene nikakve ljudske žrtve.

Na požarištu i dalje ima otvorenog plamena, ali gori na području koje je uglavnom već opožareno, a kako je vjetar promijenio smjer vatra se vraća na područje koje je već izgorilo.

“Noći se plašimo, jer u noći nema zračnih snaga, no zemaljske su na terenu. Dežurat će se cijelu noć. Svi su na terenu i logistika funkcionira”, kaže nam Danijel Katičin, koji ističe i da se javilo jako puno dragovoljaca te ljudi koji su se ponudili pomoći vatrogascima, pa im nose vodu i voće.

“Nadamo se da vjetar neće ponovno razbuktati vatru”, zaključio je.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views