SVAKA MU ČAST

BRAVO! Riječanin Luka Bukša s momčadi Briantea84 Cantu postao prvak Italije u košarci u kolicima

Foto: Facebook/ Briantea84 Cantu

Talijanska košarkaška momčak Briantea84 je u majstorici finala talijanskog prvenstva pobijedila Santo Stefano 73:56, a naš Riječanin Luka Bukša u finalu je ubacio četiri poena. 

Riječanin Luka Bukša novi je prvak Italije u košarci u kolicima.

Nakon što je s momčadi Briantea84 osvojio talijanski kup, Luka je u prvoj talijanskoj sezoni dohvatio i duplu krunu.

Briantea84 je u majstorici finala talijanskog prvenstva pobijedila Santo Stefano 73:56, u prvoj utakmici izgubili su 60:61, drugu su dobili 69:53, u trećoj su bili najuvjerljiviji, prenosi SportCom.hr. 

Luka Bukša u finalu je ubacio četiri poena, prvi strijelac  pobjedničke momčadi bio je Berdun sa 19 poena, Carossino je dodao 18.

Luka Bukša u sport osoba s invaliditetom ušao je preko Plivačkog kluba Forca, bio je iznimno talentirani plivač, ali se plivanjem iz zdravstvenih razloga morao prestati baviti.

Nakon toga se prebacio u atletiku, gdje je u relativno kratkom roku napravio čudesne rezultate osvojivši na svjetskom juniorskom paraatletskom prvenstvu zlatnu medalju u bacanju kugle, srebrnu u bacanju diska i brončanu u koplju.

Košarku u kolicima otkrio je u Kostreni prije nešto više od godine dana, za Kostrenu je odigrao jednu sezonu i otišao u Italiju, gdje je košarka u kolicima iznmno cijenjeni sport, piše SportCom.hr.

Luka je u samo godinu dana u Italiji je dohvatio duplu krunu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari