BRITANCI NAS HVALE

Britanski The Telegraph u 10 razloga za posjet Hrvatskoj posebno istakao Rijeku, “fascinantan grad luku”

Foto: Visit Rijeka

Dok iznajmljivači i ugostitelji strahuju od ove sezone, strani mediji potiču svoje čitatelje na godišnji upravo kod nas.

Britanski The Telegraph objavio je veliki članak o Hrvatskoj, u kojem se navodi deset razloga zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku prvom prilikom, izvijestila je direktorica Predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

Autorica članka Mary Novakovich kao glavni razlog dolaska u Hrvatsku navodi rijetku priliku da se Dubrovnik posjeti u srcu sezone, bez uobičajenih gužvi. Drugi važan razlog su šarmantne plaže, poput Zlatnog rata na otoku Braču, Krivice na Lošinju i Stračinske na Šolti. Autorica teksta također se osvrnula i na ukusnu hrvatsku gastronomiju i pohvalila hrvatsku vinsku scenu koju je nazvala jednom od najuzbudljivijih u Europi.

Kao nezaobilazna iskustva pri posjetu Hrvatskoj The Telegraph navodi i festivale, umjetnost, prirodne ljepote i povijest, a poseban naglasak stavljen je na Rijeku, “fascinantan grad luku” i europsku prijestolnicu kulture te na Zagreb, zagrebačku kulturu ispijanja kave i nezaobilaznu tržnicu Dolac.

The Telegraph sa svojim dnevnim i nedjeljnim print i online izdanjima doseže preko 12 milijuna čitatelja mjesečno.

“Hrvatska se vrlo rano uhvatila u koštac s pandemijom te je sada već sada u mogućnosti otvoriti granice, čak i za posjetitelje iz Velike Britanije”, piše Telegraph i svojim čitateljima pojašnjava što je potrebno za ulazak u zemlju.

“Iako vlasti još uvijek savjetuju da se odgode sva putovanja koja nisu neophodna te Britanci još uvijek moraju u dvotjednu izolaciju nakon povratka u zemlju, činjenica je da će se u narednih nekoliko tjedana opet uspostaviti letovi između Hrvatske i Velike Britanije. U međuvremenu se ponovno otvaraju plaže, hoteli, barovi i restorani, uz neke nove mjere opreza”, dodaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari