COVID PUTOVNICE?

Broj zaraženih raste, a raste i zabrinutost za turističku sezonu: ”Treba definirati što je Covid putovnica!”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Ove turističke sezone pravila će pisati virus, a premda još nije posve definirano, spominje se uvođenje Covid putovnice.

Covid putovnicu trebali bi dobiti svi cijepljeni, oni koji su preboljeli koronavirus ili oni koji su se neposredno prije putovanja testirali PCR testom. “Prvo treba definirati što je to Covid putovnica. Po mom sudu, ako je to nekakav preduvjet za prelazak granica, onda je tu riječ o diskriminaciji. Ako je riječ o dokumentu koji će onima koji su se cijepili omogućiti brži i lakši prelazak granice – ja sam za to!”, rekao je predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić za Dnevnik Nove TV.

Hrvatska udruga turizma smatra da Hrvatska status sigurne destinacije može dobiti jedino ukoliko se procijepe i turistički djelatnici, a više od 70 posto zaposlenika je iskazalo interes za cijepljenje, prenosi Net.hr

Umjesto turističkih brojki raste broj novozaraženih

Premda prvi sezonu otvaraju nautičari, a gosti na brodovima daleko od gradske vreve i masovnih gužvi, ne znači da trebaju zaboraviti na pridržavane epidemioloških mjera, a o ozbiljnom turizmu je teško mogući razmišljati dok ne profunkcioniraju letovi. No, situacija s koronavirusom se mijenja iz dana u dan.

U Hrvatskoj je trenutno 11 tisuća turista, od kojih je 6 tisuća domaćih. Premda je Uskrs pred vratima, što je ujedno i vrijeme kada bi se trebali baviti ozbiljnijim turističkim brojkama, a jedine brojke koje rastu kod nas i oko nas su, nažalost, brojke zaraženih.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views