PARLAMENTARNI IZBORI 2024.

Butković odgovorio na kritike predsjednika: “Zorane, jučer si me hvalio a danas bi me hapsio?!”

Photo: Sasa Miljevic / PIXSELL/PIXSELL

Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju – Kornati, Brač, Krk i Mljet – izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine, napisao je Milanović na Facebooku, piše Danas.hr.

Ministar prometa Oleg Butković rano ujutro se oglasio na svom Facebooku. Podsjetio je da ga je nekoć predsjednik Zoran Milanović hvalio, pa je Milanoviću uputio i poruku.

“Dobro jutro Zorane, jučer si me hvalio, a danas bi me hapsio. Što se u međuvremenu promijenilo? Ja i dalje radim isti posao, još više projekata je završeno, jedina razlika su ona dva pitanja koja sam ti postavio i na koja još nisi odgovorio. I sad sam lopov i sve bi mi uzeo. Iza mene će, kako si i sam rekao u Rijeci 15.06.2022., ostati završeni projekti, a iza tebe ostaje samo posijano sjeme zla, mržnje i destrukcije. Kako bi rekao pokojni Vlado Gotovac u čuvenom govoru ispred zgrade komande 5. vojne oblasti: “Sramit će ih se njihove obitelji, jer su uništavali tuđe obitelji.”Srdačan pozdrav, Oleg”, napisao je Butković na Facebooku.

‘Ni sam nije svjestan da je ušao u živo blato’

Butković pak danas boravi u Istarskoj župniji gdje je poručio Milanoviću kako ‘ni sam nije svjestan da je ušao u živo blato’, naglasivši da još uvijek nije dobio odgovor na dva legitimna pitanja koja je postavio predsjedniku RH na društvenim mrežama.

“Čekam predsjednika (Milanovića) da se sabere i da mi konačno odgovori na ta pitanja. Ja nisam spominjao nikakve ljude, a samim time nije mi stigla nikakva tužba. Predsjedniku sam samo postavio dva konkretna pitanja, odgovore čekam”, izjavio je ministar Butković u Svetvinčentu gdje je nazočio uvođenju izvođača u posao na projektu izvanrednog održavanja državne ceste kroz Svetvinčenat.

Zoran Milanović boravi ovih dana u Dalmaciji. Jučer se, podsjetimo, u Šibeniku obrušio na Butkovića. Danas je Milanović u Splitu. I on se oglasio na Facebooku te prozvao opet Plenkovića i njegove ministre.

Milanović prozvao Plenkovića i njegove ministre

“Plenkoviću, kad je tvoja Vlada sagradila barem jedan trajekt za hrvatsku Jadroliniju u hrvatskom brodogradilištu? Nikada, ni jedan. Zadnja četiri trajekata za Jadroliniju – Kornati, Brač, Krk i Mljet – izgrađena su u Hrvatskoj između 2011. i 2015. godine. A svih ovih osam godina kriminalne i korumpirane HDZ-ove vlasti Plenković nije gradio, već je kupovao u inozemstvu tuđe polovne trajekte, uglavnom u Grčkoj, uzimala se i dijelila provizija dok su hrvatska brodogradilišta čekala praznih navoza i propadala. Plenković se nije stigao baviti za državu strateškim poslovima – a gradnja trajekata to svakako jest – jer je namirivao privatne. Čak ni sve vojne ophodne brodove – čiju smo gradnju ugovorili i novac osigurali još 2015. godine – Plenković nije izgradio jer na tim poslovima nema provizije i ne može se potkradati. Plenkovića i njegove ministre zanimaju samo poslovi iz kojih se pune crni HDZ-ovi fondovi ili poslovi na kojima se braći i prijateljima jamči dobra zarada. Jadrolinija je za Hrvatsku strateška kompanija, kao što je brodogradnja strateška industrija, jer Hrvatska je bila i mora ostati pomorska zemlja. Hrvatski identitet određen je morem, bez brodogradnje nema pomorske države i zato će jedan od prioriteta moje Vlade nacionalnog spasa biti gradnja brodova u Hrvatskoj”, napisao je Milanović uz objavu idilične fotografije trajekta Jadrolinije na moru.

Podsjetimo, Milanović se jučer obrušio na Butkovića. “Butko će u zatvor najvjerojatnije ako Turudić ne bude državni odvjetnik, a mi ćemo ga smijeniti, a to što je Butko napravio je kažnjivo. Bit će tužan. Uzet će mu i gebis”, kazao je između ostaloga Milanović na što mu je Butković odgovorio.

“Zorane, čujem da si mi danas opet prijetio u ime svog rođaka naftaša. Baš si se unervozio, a ja evo pivam s njima dok mi ih ti i rođak ne pošaljete da mi uzmu sve.P.S. Ko piva, zlo ne misli. Srdačan pozdrav, Oleg”, napisao je Butković na Facebooku i objavio video na kojem pjeva s hrvatskim policajcima, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari