'NEPRIHVATLJIV NACRT'

Butković zatražio povlačenje prijedloga: Ipak ništa od poskupljenja registracije za vozila!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Postupak je ipak povučen iz procedure na zahtjev potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića

Nakon što je Ministarstvo prometa najavilo poskupljenje registracija auta za 12,7 posto, do rasta cijena ipak neće doći.

Podsjetimo, poskupljenje registracija trebalo se dogoditi u slučaju da bude usvojen Nacrt prijedloga Pravilnika o visini godišnje naknade za uporabu javnih cesta, koja se plaća pri registraciji motornih i priključnih vozila, a koji je u javnu raspravu uputilo Ministarstvo prometa.

Postupak je ipak povučen iz procedure na zahtjev potpredsjednika Vlade i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

Naime, dio predloženih izmjena u Pravilniku odnosi se na usklađenje godišnjih naknada s godišnjim indeksom rasta cijena na malo (8,4 posto).

Budući je riječ o prijedlogu županijskih uprava za ceste, čiji je isključivi prihod od ovih naknada, Nacrt prijedloga se smatra neprihvatljivim te je ministarstvo zatražio povlačenje iz procedura javnog savjetovanja, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj