NESLAVNA TITULA

CDC Hrvatsku stavio na listu visokorizičnih zemalja: ‘Čak i cijepljeni su izloženi riziku’

Foto: RTL

Od ostalih popularnih turističkih destinacija na popisu visokorizičnih su i Austrija, Grčka, Crna Gora, Slovenija, Irska, Jamajka, Švicarska, Turska, Tajland, Velika Britanija…

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirao je popis država označenih kao “visokorizične” za putovanje zbog epidemiološke situacije.

Te države spadaju u tzv. Level 4 što znači da imaju više od 500 slučajeva covida na 10.000 stanovnika u posljednjih 28 dana. Među njima je i Hrvatska.

“Izbjegavajte putovanja na ova odredišta. Ako morate putovati na ova odredišta, prije putovanja biste se trebali potpuno cijepiti”, savjetuje CDC, piše Net.hr.

CDC, dakle, ne preporučuje putovanje u Hrvatsku, a ističu da su zbog trenutne epidemiološke slike čak i cijepljene osobe izložene riziku od zaraze i širenja varijanti koronavirusa.

Na popisu i Austrija, Švicarska, Velika Britanija…

“Ne putujte ako niste potpuno cijepljeni, a i ako jeste, slijedite preporuke”, dodaju.

Od ostalih popularnih turističkih destinacija na popisu visokorizičnih su i Austrija, Grčka, Crna Gora, Slovenija, Irska, Jamajka, Švicarska, Turska, Tajland, Velika Britanija… Cijeli popis dostupan je ovdje.

VIDEO DANA:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari