VRIJEME CURI

Čeka nas novi cjenovni udar na benzinskim postajama? Ministar: ‘Sve opcije su na stolu, ali ta mjera još nije spremna’

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

‘Vaučere je prije dan-dva spomenuo i premijer i to je mjera koja se razrađuje. Planiramo to napraviti’, kazao je ministar gospodarstva Davor Filipović

U utorak istječe moratorij na cijene goriva koje su zamrznute na svim benzinskim crpkama osim onih na autocestama, a ako Vlada opet ne intervenira, moguće je da će gorivo opet drastično poskupjeti.

Spominje se mogućnost da Vlada posegne za mjerom koju dosad nije koristila – vaučerima za gorivo. O tome je danas govorio ministar gospodarstva Davor Filipović.

“Da bi znali što će točno biti u utorak, moramo pričekati da se danas završi s trgovanjem na mediteranskom tržištu jer to je referentno tržište odakle uzimamo vrijednosti prilikom izračuna cijena goriva za sljedeći tjedan”, rekao je Filipović pripomenuvši da je jučer cijena benzina na mediteranskom tržištu pala.

‘Vaučeri se neće dogoditi u utorak’

“Vidjet ćemo kako će se cijena kretati danas i onda ćemo preko vikenda imati precizne izračune. U kontekstu onoga što će se dogoditi u utorak, donijet ćemo odluku uzimajući u obzir sve što smo uzimali do sada, a to je da vodimo brigu o našim građanima i gospodarstvu”, dodao je ministar.

Filipović je također rekao da su “u izvanrednim situacijama sve opcije na stolu”, a što se tiče vaučera, kazao je da se ta mjera tek razrađuje.

“Vaučere je prije dan-dva spomenuo i premijer i to je mjera koja se razrađuje, a koja se neće dogoditi u utorak. Međutim, planiramo to napraviti. Kad budemo imali detalje, bit ćete obaviješteni”, poručio je.

‘Možemo samo ublažavati posljedice’

Da su “sve opcije na stolu” ministar Filipović rekao je i za mogućnost da Vlada intervenira u cijene hrane.

“Ovo je izvanredna situacija u kojoj se ne može utjecati na cijene na globalnim tržištima. Svi znamo da je inflacija uvezena i da je u velikoj mjeri posljedica brutalne ruske agresije na Ukrajinu. Ono što možemo raditi jest ublažavati efekte svega što se događa”, kazao je te ponovio da Vlada čini sve kako bi pomogla građanima, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari