ČELNIK HSP-a U RIJECI Srb: Olivera Frljića treba smijeniti, a financiranje SNV-a obustaviti

Osijek: 24.07.2012 Daniel Srb, predsjednik HSP-a, održava pressicu povodom odlaska u Srb Snimio: Josip Šeri ------ 2xcolor novosti

 

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb u petak je s konferencije za novinare, održane u Rijeci, pozvao na obustavu financiranja Srpskog nacionalnog vijeća iz hrvatskog državnog proračuna i to zbog, kako je rekao, neprihvatljivog vrijeđanja državnih i nacionalnih simbola.

Srb je izvijestio da je HSP kazneno prijavio tjednik Novosti, odnosno njegov internetski portal, Srpsko narodno vijeće (SNV) kao izdavača portala Novosti, Milorada Pupovca za izdavača portala Novosti, Ivice Đikića kao glavnog urednika te Tamare Opačić kao izvršnog urednika portala te novinara Nikole Bajta zbog nedopustivog omalovažavanja hrvatske himne.

Kako je pojasnio, Novosti su objavile vrlo ružan tekst, odnosno satirički intoniran izmijenjen tekst hrvatske himne. Nije riječ samo o ismijavanju hrvatskih nacionalnih simbole, nego i o iskazivanje nezadovoljstva oslobađajućom presudom hrvatskim generalima u Haagu, kazao je Srb, obrazlažući motive podizanja kaznenih prijava, prenosi Hina.

»Takvo djelovanje ne predstavlja očuvanje i zaštitu kulture i tradicije Srba u Hrvatskoj, što bi trebao biti zadatak SNV-a, osim ako netko ne smatra da je vrijeđanje hrvatskih državnih i nacionalnih simbola tradicija i kultura Srba u Hrvatskoj«, naglasio je.

Daniel Srb se ovom prigodom založio za smjenu intendanta HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci Olivera Frljića koji, kako je naveo, evidentno koristi svoju poziciju za nametanje svojih političkih stavova.

»Nitko nema ništa protiv slobode misli i slobode umjetničkog programa, ali ovdje nije u pitanju kazališni repertoar nego čisto vođenje politike, a za to je mjesto Hrvatski sabor a ne HNK«, rekao je Srb. Intendant može, kao i svi hrvatski građani, osnovati političku stranku i zalagati se za legitimne političke ciljeve, kazao je.

Istaknuo je da se ovakva zbivanja u HNK ne bi mogla događati bez prešutnog odobravanja gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i ministra kulture Berislava Šipuša.

»Ako se ministar kulture i riječki gradonačelnik ne slažu s političkim djelovanjem i provokacijama intendanta, poduzet će mjere da ga se smjeni, a ako ne, time će pokazati vlastiti politički stav te da se slažu i podupiru intendanta«, ustvrdio je Srb. kraj teksta

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari