DOBAR POSAO U DEŽELI

Čermak prodao Crodux slovenskom Petrolu: Objavljeno o koliko je bezinskih postaja riječ

Idi na originalni članak
Pixsell

U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako će tom transakcijom Petrol dobiti 91 benzinsku postaju

Oglas

Hrvatski umirovljeni general Ivan Čermak prodao je svoju kompaniju Crodux Derivati Dva slovenskoj naftnoj kompaniji Petrol.

U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako će tom transakcijom Petrol dobiti 91 benzinsku postaju, a s više od 200 prodajnih mjesta tržišni udio slovenske kompanije će na hrvatskom tržištu narasti s 13 na 23 posto, prenosi Net.hr.

Ukupno će u regiji Jugoistočne Europe Petrol sada imati 601 prodajno mjesto. U objavi na Ljubljanskoj burzi stoji kako su glavne djelatnosti Croduxa uvoz, skladištenje, maloprodaja i veleprodaja naftnih derivata na području Hrvatske. Ima 1150 zaposlenika i 91 benzinsku postaju.

Platili više od 200 milijuna eura?

Crodux je 2019. završio poslovnim prihodima od 5,6 milijardi kuna i neto dobiti od 142 milijuna kuna. Iako službeno vrijednost transakcije nije objavljena, iz neslužbenih izvora Jutarnji list doznaje kako se radi o iznosu većem od 200 milijuna eura.

Ivan Čermak postao je vlasnik Croduxa 2013., kada je otkupio hrvatski maloprodajni naftni biznis austrijskog OMV-a. Cijena te transakcije tada također nije bila objavljena, ali se u stručnim krugovima spekuliralo s iznosom između 110 i 120 milijuna eura, prenosi Net.hr.

Exit mobile version