ČEKA SE RASPLET

ČETIRI MOGUĆA SCENARIJA Ne samo zabrana igranja i pritvor, Đoković može dobiti puno veću kaznu

Photo: Marko Dimic/PIXSELL

Vrijeme sad radi protiv Novaka Đokovića koji bi mogao otići u pritvor, a njegov pravni tim želi brzo suđenje

Ministar za imigraciju Alex Hawke odbio je Novaku Đokoviću vizu. Kako prenose australski novinari, viza mu je odbijena u interesu zdravlja i javnog interesa. Branitelj naslova na Australian Openu tako će vjerojatno propustiti prvi Grand Slam sezone, iako sada slijedi žalba na ovu odluku ministra, piše Net.hr.

Vrijeme sad radi protiv Novaka Đokovića koji bi mogao otići u pritvor, a njegov pravni tim želi brzo suđenje kako bi se bi se odluka ministra mogla potencijalno brzo ukinuti na sudu.

Postoje četiri scenarija u kojima se Đoković sad može naći. Prvi je da uopće ne uloži žalbu, prizna da nije u pravu i sjedne na avion za Srbiju, ali, kako prve informacije kažu, taj film nećemo gledati.

Drugi je da sud odluči da neće uvažiti njegovu žalbu, a epilog bi bio sjedanje u avion i let u Srbiju. Treći scenarij je onaj povoljan za Đokovića, u kojem sud prihvaća njegovu žalbu, presuđuje u njegovu korist i dopušta mu da igra na Australian Openu. U četvrtom scenariju je također njegova žalba uspješna, ali australska vlada ima pravo uložiti još jednu svoju žalbu na sudsku odluku.

Ne smijemo zaboraviti ni na žestoku kaznu od tri godine zabrane ulaska u Australiju koja prijeti Đokoviću ako ne uspije pobijediti na ovom sudu.

Stiglo je objašnjenje

“Iskoristio sam svoje ovlasti Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Odluka je bazirana na zdravstvenim i ostalim temeljima koji su u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize.

U donošenju odluke pažljivo sam uzeo u obzir informacije koje su mi dostavljene od Australske granične službe i Department of Home Affairsa. Zahvaljujem im što su radili svaki dan kako bi služili interesima Australije u ovim zahtjevnim uvjetima. Morrisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije”, stoji u odluci ministra Hawkea, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari