MINISTAR PRELOMIO

ĐOKOVIĆU ODBIJENA VIZA! Najbolji svjetski tenisač vraća se iz Australije kući

Photo: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Stigla je odluka u slučaju koji već tjedan dana potresa Australiju i svijet

Ministar za imigraciju Alex Hawke odbio je Novaku Đokoviću vizu. Kako prenose australski novinari viza mu je odbijena u interesu zdravlja i javnog interesa.

Branitelj naslova na Australian Openu, tako će vjerojatno propustiti prvi Grand slam turnira, iako sada slijedi žalba na ovu odluku ministra.

“Iskoristio sam svoje ovlasti Zakona o imigracijama da poništim vizu koju je Novak Đoković imao. Odluka je bazirana na zdravstvenim i ostalim temeljima koji su u javnom interesu. Ova odluka je uslijedila nakon naloga Saveznog i okružnog suda da, od 10. siječnja, kojim je poništena prethodna odluka o ukidanju vize. Prilikom ove odluke pažljivo sam razmotrio sve informacije od ministarstva unutrašnjih poslova, australske granične snage. Morrisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u doba pandemije”, stoji u odluci ministra Hawkea.

Podsjetimo,Đoković je dobio u ponedjeljak žalbu na odluku o odbijanju vize na Saveznom okružnom sudu Australije uoči Australian Opena. Sudac Anthony Kelly poništio je ukidanje vize i naložio australskoj vladi da plati sudske troškove i pusti Đokovića iz imigracijskog pritvora u roku od pola sata. Sudac je ocijenio da je odluka vlade da teniskoj zvijezdi ukine vizu za ulazak u zemlju “nerazumna”.

Kelly je naredio da Đoković bude pušten u roku od 30 minuta i da mu se vrate putovnica i druge putne isprave, što mu daje priliku da osvoji rekordni 21. Grand Slam naslov na Australian Openu.

Međutim, odvjetnici savezne vlade rekli su sudu da ministar za imigraciju zadržava pravo da iskoristi svoje osobne ovlasti da ponovno ukine Đokovićevu vizu što je ovaj sada iskoristio, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari