Cijene zaštitnih maski odletjele u nebo, kutija 350 kuna! ‘Netko zarađuje i na bolesti, ništa novo…’

FOTO: Duško Jaramaz/PIXSELL

Sve se objašnjava zakonom zakonom ponude i potražnje

Proteklih tjedana u ljekarnama se nisu mogle naći maske za lice, no, bilo ih je u oglasnicima i cijene su im drastično skočile.

U većini privatnih ljekarni nikakvih maski nema, a ljekarnice su nam rekle da ne znaju hoće li ih uopće dobivati. No, maski ima u Ljekarnama Splitsko-dalmatinske županije, ali cijena je nevjerojatna.

“Cijela kutija maski dođe vam 350 kuna za 50 komada. Ne morate uzimati cijelu kutiju, možete i samo jednu masku po cijeni od sedam kuna”, rekli su u jednoj ljekarni Slobodnoj Dalmaciji.

Kutija od 50 maski je prije bila 20 kuna, a sad je – 350. U ljekarni su pojasnili da oni sami ne formiraju cijenu nego su cijene u nabavi povećane.

Cijene maski su prije bile između 30 i 40 lipa, a sada su šest kuna i 92 lipe, pa kutija košta 346 kuna. To je nevjerojatno povećanje od 1600 posto. Komercijalno ime maski je – “Ajsia”.

Sve se objašnjava zakonom zakonom ponude i potražnje. Potražnja je golema, a ponude praktički i nema. I onda cijene idu u nebo. “Netko zarađuje i na bolesti, ništa nova…”, rekla je gospođa koja radi u ljekarni.

Maske su jednokratne i čim se navlaže treba ih baciti, tako da bi jedna obitelj kutiju od 50 maski – u slučaju aktivnog korištenja – mogla iskoristiti u roku od 48 sati. I onda opet u ljekarnu po kutiju od 350 kuna.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari