CRESKI RAŠOMON: Turist kojem je stablo palo na auto umjesto odštete dobiva tužbu!

Foto: Index.hr

Bizarna i tužna priča turista kojem je stablo na plaćenom parkingu u Cresu uništilo automobil dobija još tragičniji nastavak

Prije nekoliko dana izvijestili smo o bizarnom slučaju palog stabla na automobil na plaćenom parkingu u Cresu koji još jednom ukazuje na svu količinu neodgovornosti u ovoj zemlji gdje je svak spreman na običnom čovjeku ugrabiti poneku kunu, no kada tom istom pojedincu treba nešto omogućiti, garantirati, isplatiti odštetu za štetu koja nije nastala njegovom krivicom – onda nitko nije odgovoran i svi bježe u „mišje rupe“.

cres stablo auto

Podsjetimo, parking je u koncesiji jedne autoprijevozničke tvrtke od koje Zagrepčanin Jan Jilek traži odštetu. Koncesionar kaže da mu štetu ne može nadoknaditi jer za istu nije odgovoran. Naime, sporni bor koji je Jileku uništio auto, nalazi se na parceli nepoznatog vlasnika.

Zagrebački turist Jan Jilek, čiji je automobil završio pod stablom na plaćenom parkingu, prepričao je za portal Index.hr svoja iskustva kada je rješenje svoga problema ili barem savjet za daljnje postupanje pokušao pronaći u uredu gradonačelnika Grada Cresa.

Jilek prepričava kako ga je, nakon što je pola dana bio nedostupan, gradonačelnik Kristijan Jurjako konačno primio na kratki sastanak.

“Pitao sam ga da li je upoznat sa situacijom i on je rekao da je. Pitao sam ga da li može kako pomoći pošto je grad Cres vlasnik parkinga, a ne koncesionar. Meni je uništen auto, uništen godišnji odmor. On je on bez trunke empatije rekao da to sada trebaju rješavati pravne službe i da on tu ništa ne može. Uvidio sam da razgovor s gradonačelnikom nema nikakvog smisla”, kaže Jilek za portal Index.hr

Pokušao je doći i do primjerka ugovora između grada Cresa i koncesionara parkirnog mjesta na kojem je automobil oštećen. Podnio je pismeni zahtjev, kako su ga u Gradu uputili, ali rečeno mu je da dokumentaciju ne očekuje tako brzo jer je iz 2008. ili 2009. godine, i sve to je “malo kompliciranije pronaći”, prepričava Jilek.

Jilek se nakon ovog iskustva pita – što bi bilo da su u trenutku kada je stablo palo na automobil u vozilu bili on ili njegova obitelj? Kako je moguće da grad Cres izdaje koncesiju za prostor koji je potencijalno opasan po život? Kako to da koncesijskim ugovorom nije obuhvaćeno i održavanje parkinga? I kako to da u mjestu koje živi od turizma baš nitko od nadležnih nije pokazao previše volje da pomogne turistu čija je vrijedna imovina uništena, a ljetovanje u njihovom gradu mu sigurno neće ostati u lijepoj uspomeni.

obitelj jilek
Foto: facebook Jan Jilek

Na kraju je obitelj Jana Jileka odlučila završiti odmor na Cresu, piše Index.hr. On će ostati još neko vrijeme kako bi dogovorio prijevoz uništenog automobila do Rijeke. Kući će se vratiti siromašniji za svotu koja će biti potrebna da se poprave oštećenja na automobilu, ali bogatiji za tužbu koju je protiv njega zbog narušavanja ugleda najavio koncesionar.

Kako je na kraju za Index konstatirao izmučeni Jan Jilek, “Mogao sam barem bar bor ponijeti, ionako se ne zna čiji je, možda je moj ako mi je već pao na auto, pa da sam bar za Božić miran.”

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views