CRIKEVNICA I RIJEKA HIT! Hrvatsku ove godine posjetilo preko 15 milijuna turista

Zaključno s jučerašnjim danom, u Hrvatskoj se ove godine odmaralo više od 15 milijuna turista! Podaci jednog od vodećih portala za online rezervaciju pokazuju da turisti u prosjeku ostaju četiri noći, a najprivlačnije destinacije su im Novalja, Crikvenica, Trogir, Šibenik i Rijeka

Listopad se bliži kraju, ali turisti i dalje pristižu. Trenutačno ih se u Hrvatskoj odmara više od 14 tisuća. Među njima je najviše Nijemaca.

“Dolazim jedrilicom u Mali Lošinj već 30 godina i uvijek mi je prelijepo”, kaže Hermann iz Njemačke.

Podaci jednog od vodećih portala za online rezervaciju smještaja pokazuju da gosti u prosjeku ostaju četiri noći, najčešće biraju apartmane, a najviše rezervacija ostvarili su u Splitu, Dubrovniku i Zagrebu. No jedan podatak posebno je zanimljiv.

“Najbitniji podatak jest taj da je broj nacija koje su bukirale Hrvatsku, tj. broj zemalja iz kojih su dolazili putnici došao do 240”, Goran Pleše, menadžer portala za online rezervacije smještaja.

Hrvatsku je ove godine posjetilo više od 15 milijuna turista koji su ostvarili 86 milijuna noćenja! Samo u listopadu stiglo ih je gotovo pola milijuna.

“Dvije stvari su bitne za naglasiti – jedno je da su gosti koji su došli u Hrvatsku vrlo zadovoljni i s pozitivnim impresijama se vraćaju, a drugo da će ukupni rast turističke potrošnje ove godine biti izuzetno visok”, tvrdi Ratomir Ivičić, predsjednik Hrvatske turističke zajednice.

U HTZ-u tvrde kako je ovo najbolja turistička godina ikad, što potvrđuju i procjene ekonomista o rastu BDP-a s očekivanih 2 na 2.7 posto – zahvaljujući turizmu.

Andrej Dimitrijević

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari