BIT ĆE I OLUJNIH UDARA

Crveno upozorenje za riječku regiju i Kvarner: Meteoalarm upaljen zbog jakog, moguće i olujnog vjetra!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina, kažu iz DHMZ-a

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su crveno i narančasto upozorenje na vjetar u ponedjeljak i to za područje riječke regije, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te područje Dalmacije zbog bure.

Također, izdano je i narančasto upozorenje na vjetar za područje zagrebačke, gospićke, kninske, splitske i dubrovačke regije te područje zapadne obale Istre.

Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom. Također, budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati, naveli su.

Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari