DOBRA IDEJA?

Video | E-dnevnik dobiva nove funkcije, stižu i promjene oko ispričnica. Što čeka školarce?

Osim ispričnica putem e-dnevnika planira se napraviti I platforma za komunikaciju razrednika s roditeljima. Iako nastavnici imaju školski mail, ne koriste ga svi roditelji…

Tko je izostao s nastave odmah se unosi u e-dnevnik, a roditelji ispričnice naknadno šalju razrednicima putem maila, sms ili pozivom. Carnet zato već sljedeću školsku godinu planira uvesti sustav ispričnica kroz e-dnevnik.

“Naime svaki dan smo dužni koristiti e dnevnike za vrijeme radnog vremena, tako da će nam to olakšati komunikaciju zato što možemo promptno I reagirati, ažurirati izostanke. Jer ovako bi roditelji slali whatsapp poruke ili sms poruke, a nekad neku previdiš”, govori Tihana Modrić, profesorica u Osnovnoj školi Bol u Splitu.

Osim ispričnica putem e-dnevnika planira se napraviti I platforma za komunikaciju razrednika s roditeljima. Iako nastavnici imaju školski mail, ne koriste ga svi roditelji…

“Neki roditelji su koristili mail, neki društvene mreže. Ovako će sve biti na jednome mjestu I u onome trenutku kad mi otvorimo e Dnevnik svog razreda automatski ćemo vidjeti opravdanje I puno kraće I jednostavnije”, kazuje Tatjana Rađa, profesorica Osnovne škole Bol u Splitu.

Roditelji uglavnom na primanja i dolaze zbog ispričnica.

“Zbog toga zapravo dolazimo na primanja da opravdamo. Ocjene već vidimo, ali ako ćete to ubrzati I pojednostavniti stvari ja sam za”, kaže Tina Dolić iz Splita.

“Puno olakšava, znači ne moram ići , ne moram gubiti dnevnicu, ne moram ovo ili ono. Ja kao bauštelac moram izostati s bauštele I nitko mi to ne plaća”, kaže Mirko Petrić iz Imotskog.

Za izostanke dulje od tri dana i dalje će trebati liječnička ispričnica.

“Roditelj pravda do tri dana, ja mislim da bi roditelj mogao pravdati I više nego da opterećujemo I liječnički sustav za ova tri dana, pa barem da to bude tjedan dana odnosno pet radnih dana”, govori Davor Bučević, ravnatelj Osnovne škole Bol u Splitu.

Ubuduće roditelji će moći putem aplikacije upisati razloge izostanka, a razrednici će sve podatke imati čim otvore e dnevnik, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari