ČUDO! Kako je četvero male djece uspjelo preživjeti 40 dana u džungli? Objavljeni detalji, što su jeli, gdje su spavali…

Foto: Screenshot/YouTube

Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare

Četvero djece iz domorodačke zajednice u Kolumbiji pronađeno je na jugu zemlje više od pet tjedana nakon što se avion kojim su putovali srušio u gustu džunglu, rekao je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Djecu je spasila vojska u blizini granice između kolumbijskih provincija Caqueta i Guaviare, u blizini mjesta gdje se srušio mali zrakoplov.

“Radost za cijelu zemlju! Četvero mališana koji su nestali, izgubljeni u kolumbijskoj džungli su živi”, poručio je Petro putem Twittera.

Mali zrakoplov Cessna 206 prevozio je sedam ljudi na putu između Araraquare u državi Amazonas i San Jose del Guaviarea, grada u državi Guaviare, ali se u ranim jutarnjim satima 1. svibnja oglasio alarm za kvar motora.

U nesreći su poginule tri odrasle osobe, uključujući pilota, a njihova su tijela pronađena u zrakoplovu. Pad je preživjelo četvero djece u dobi od 13, 9 i 4 godine, kao i beba od 11 mjeseci. Prve informacije Uprave za civilno zrakoplovstvo, koja je koordinirala spašavanje, sugeriraju da su djeca pobjegla iz aviona i uputila se u prašumu potražiti pomoć.

Spasilačke ekipe su uz potporu pasa tragača prethodno pronašle voće koje su djeca navodno jela, a gradila su i improvizirana skloništa. U akcijama spašavanja sudjelovali su zrakoplovi i helikopteri kolumbijske vojske i zračnih snaga.

Spasila ih hrana iz pribora za preživljavanje u olupini aviona

“Djeca su preživjela zahvaljujući hrani iz pribora za preživljavanje koji su pronašli u olupini aviona. Djeca su pronađena vrlo mršava i prekrivena ubodima insekata. Preživjeli su više od 40 dana sami u prirodi nakon pada zrakoplova, a u tome su im pomogle vještine kojima su ih naučile baka i majka”, piše Guardian.

“Nevjerojatno! Preživjeli su životinjske predatore, oružane pljačkaške bande, oluje. Ovo je slavlje za cijelu zemlju”, rekao je kolumbijski predsjednik Gustavo Petro.

Četvero braće i sestara dio su autohtone zajednice Huitoto. Iako iscrpljena i gladna, nitko od djece nije u težem i kritičnom zdravstvenom stanju. Čak ni najmlađe dijete, koje je prvi rođendan proslavilo u džungli. Djeca su prevezena u grad San Jose de Guaviare kako bi im se pružila potrebna medicinska i psihološka pomoć, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari