SLUČAJ U RUKAMA POLICIJE

Cure detalji o preminuloj djevojčici iz Splita. Neslužbeno: majka ukinula terapije

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

O njoj skrbila cijela obitelj, kaže ravnateljica Centra za socijalnu skrb Split

I dok centar za socijalnu skrb Split govori kako nisu postojali dokazi da je djevojčica koja je preminula u splitskoj bolnici bila neadekvatno zbrinuta, u javnost su izašli neki detalji.

Kako RTL neslužbeno doznaje djevojčica je bila i 2019. godine u bolnici, samovoljno joj je ukinuta terapija antiepilepticima na zahtjev majke. Na pregledu 2019. ustanovljena joj je i tzv. zdravstvena zapuštenost, a tada je obaviješten i centar za socijalnu skrb.

Kako je rekla Milena Drlje, ravnateljica Centra za RTL, bolnica je ranije zaista prijavila slučaj, no službe su tada razgovarale i sa bolnicom te, istaknula je, nisu postojali dokazi da se o djevojčici zaista neadekvatno brine.

Doznajem i da malena dvije godine nije bila na kontroli, a majka je navodno i samovoljno prekinula neinvazivnu ventilaciju, stavljanje na kisik. Isticano je kako djevojčici to nije bilo ugodno, pa se s istim prestalo. Tumači se da nije to namjerno napravila nego da nije zdravstveno educirana.

Inače, dijete je bolesno od svog rođenja, rođena s tek 1900 grama. Također, rođena je u izvanbračnoj zajednici, a danas nije u kontaktu s ocem.

Hitnu je zvala majka kada je djevojčica poplavila i prestala disati. Trajala je reanimacija od strane djelatnika hitne službe duža od 45 minuta.

Djevojčica je imala mišićnu distrofiju i od toga je imala dekubitus i modrice s kojima je i zaprimljena u bolnicu, pišu RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari