"ZNATE VI TKO SAM JA?!"

Đakićevom sinu mjesec dana pritvora: Policajce vrijeđao i prijetio im da će ostati bez posla

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL/Facebook

Pritvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Tomislavu Đakiću, sinu saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, određen je jednomjesečni istražni zatvor.

Đakić je u petak ispitan u Općinskom državnom odvjetništvo u Zagrebu zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje policijskim službenicima.

Kako je objavio DORH, sumnja se da je 22-godišnji okrivljenik u četvrtak, za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao. Pritom im je izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora.

Pijan prijetio policajcima

Podsjetimo, Đakić je priveden nakon incidenta koji se dogodio u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred zagrebačkog restorana Trnjanka. Tamo je policijska ekipa pozvana jer je, prema dojavi, došlo do sukoba više muškaraca, objavio je prvi Telegram.

Policajci su pred Trnjankom zatekli osobe koje su tražile intervenciju, ali i navodno vidno pijanog Tomislava Đakića. Čim je ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih. Jednog policajca Đakić je navodno i pljunuo.

Na kraju je mladić vezan i priveden u 8. policijsku postaju na zagrebačkom Trnju. Tamo je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola. Izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari