NEUOBIČAJENO VRUĆE

Video | Danas cijela obala u crvenom! Pao i temperaturni rekord, živa na ovom otoku pokazala 40,2 stupnja u hladu

Oko 15 sati termometar je u hladu pokazivao 40, 2 stupnja Celzija. Više u video prilogu!

Iznimno vruće je i drugdje. Knin, Ploče i Zadar prže se na 37, a Rijeka, Rab i Imotski na 36 stupnjeva. Neuobičajeno toplo za ovaj dio kolovoza!

Crveni meteoalarm upaljen je uzduž obale. Riječka, splitska i dubrovačka regija su u crvenom, a kninska u narančastom. Pao je i temperaturni rekord! Prvi je put ove godine izmjerena temperatura viša od 40 stupnjeva, i to na Mljetu.

Oko 15 sati termometar je u hladu pokazivao 40, 2 stupnja Celzija. Iznimno vruće je i drugdje. Knin, Ploče i Zadar prže se na 37, a Rab i Imotski na 36 stupnjeva. Neuobičajeno toplo za ovaj dio kolovoza.

Temperaturni rekord oboren je i u Španjolskoj.

Povijesnu brojku od 42,3 stupnja pokazala je živa u Bilbau, najvećem baskijskom gradu. Temperature su iznimno visoke od ranog jutra, a pod crvenim upozorenjem je čitava Baskija iz koje se toplinski val idućih dana seli u druge regije. Građani se pozivaju na oprez, donosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari