OSMAŠI NA TESTU

Danas kreću nacionalni ispiti po školama, prvi je na redu ispit hrvatskog jezika

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Rezultate ispita trebali bi primiti najkasnije do kraja svibnja i ove godine neće utjecati na konačne ocjene u školi niti na upise u srednje škole

Više od 40.000 učenika osmih razreda od danas pišu nacionalne ispite koji ove godine neće biti kriterij za upis u srednje škole niti će utjecati na njihove konačne ocjene u školi.

Lani se provodilo eksperimentalno pisanje nacionalnih ispita u pojedinim školama, a ove godine pišu se u 923 škole.

Provode se radi standardizacije vrednovanja stečenog znanja svih učenika, bez obzira na to u koju školu idu i u kojem mjestu ju pohađaju. Nacionalni ispiti kreću pisanjem hrvatskog jezika, a pisanje će trajati do 31. ožujka.

Ukupno pišu ispite iz osam predmeta i rezultate bi trebali dobiti najkasnije do kraja svibnja. Ispitom se provjerava znanje stečeno do petog do osmog razreda i to iz hrvatskog jezika, potom matematike, fizike, kemije, biologije, povijesti, geografije te prvog stranog jezika.

Osim hrvatskog jezika, u prvom tjednu pisanja nacionalnih ispita, učenike očekuje i pisanje stranog jezika (15. ožujka) te matematike (17. ožujka), prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari