UPALJEN METEOALARM

Video | VRIJEME U skoro cijeloj zemlji nestabilno, moguća je i oluja: Evo kada nam stiže obilje sunca

U nastavku novog tjedna napokon možemo govoriti o stabilizaciji vremenskih prilika, osobito u drugoj polovici

Od jutra česta kiša i pljuskovi, prijepodne moguće jače grmljavinsko nevrijeme, najprije, ali i najizraženije na srednjem, zatim i dijelu sjevernog Jadrana. Uz nevere može biti olujnih udara vjetra. Uz više oblaka samo jutro malo toplije, najniža temperatura na kopnu između 13 i 16 Celzija, a duž obale i na otocima 17 i 19 Celzija, prognozira Dorian Ribarić za RTL Danas.hr.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu, rijetko gdje kraća sunčana razdoblja. Kasnije se očekuje i lokalno jače nevrijeme. Smirivanje tek kasno navečer. Bit će manje toplo, oko 22 Celzija.

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrlo promjenjivo i nestabilno, prolazno će biti još izraženih pljuskova i nevera, ali navečer će se prorijediti. Bit će i malo svježije, od 18 u gorju do 22 Celzija na moru, gdje će puhati slab do umjeren, prolazno i pojačan sjeverozapadni vjetar.

Na istoku promjenjivo i iznimno nestabilno, tako da grmljavinski oblaci koji stignu iz BIH do Posavine mogu brzo prerasti u oluje, a ne treba zanemariti ni vjerojatnost za tuču, osobito oko Srijema. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, uz pljuskove na udare jak. Temperatura niža, između 23 i 25 Celzija.

U Dalmaciji će se i dalje redati lokalno izraženiji pljuskovi, posebice u zaleđu, dok bi na krajnjem jugu mogli potpuno izostati. No, ti pljuskovi postupno sve rjeđi, a i navečer će se i oblaci razilaziti. Zapuhat će umjeren, prolazno pojačan sjeverozapadni vjetar. Temperatura od 21 do 25 Celzija.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U nastavku novog tjedna napokon možemo govoriti o stabilizaciji vremenskih prilika, osobito u drugoj polovici. Na kopnu će još ponekog pljuska biti u utorak, a tek sporadično u srijedu, uglavnom samo oko gorja i uz granicu sa Slovenijom. Od četvrtka obilje sunca uz značajniji porast dnevne temperature.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu tek rijetko koji pljusak još u utorak i to uglavnom samo u zaobalju. Zatim uglavnom suho i sve sunčanije, a od četvrtka će prevladavati vedrina. Puhat će tek povremeno tijekom dana maestral, a bit će sve toplije, u drugoj polovici tjedna i vruće.

DHMZ je izdao narančasti meteoalarm za veći dio zemlje, piše Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari