Danas se obilježava Svjetski dan multiple skleroze

Idi na originalni članak

Povodom Svjetskog dana multiple skleroze, koji se obilježava 27. svibnja, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije najavilo je aktivnosti kojima će se obilježiti taj dan. Također, predstavljeni su i rezultati provedbe projekta socijalnog poduzetništva osoba s invaliditetom Društva multiple skleroze PGŽ, pod nazivom Darivati.Može.Svatko.

Oglas

Projekt Darivati.Može.Svatko sastojao se od fotografiranja preko 4500 djece i učenika, u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, te njihovo informiranje o bolesti multiple skleroza, aktivno uključivanje osoba s invaliditetom u socijalno poduzetništvo te sakupljanje hrane za Socijalnu Samoposlugu “Kruh sv. Elizabete”. Cilj je ovoga projekta da se animira najmlađe uzraste da steknu pozitivan odnos prema osobama s invaliditetom.

Članovi Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije, kao zahvalnost sugrađanima Rijeke za podršku, na svoj dan poklanjaju izložbu radova likovno-kreativne radionice, a ujedno će zainteresirani moći porazgovarati s članovima Društva, poslušati njihove priče te donirati hranu za Socijalnu samoposlugu.

Danas u 12 sati na Korzu riječki srednjoškolci koji su sudjelovali u projektu, sudionici promotivnih video spotova, volonteri Socijalne samoposluge “Kruh sv. Elizabete” i članovi Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije okupit će se u zajedničkoj fotografiji unutar slova DMS (Društvo multiple skleroze/Darivati.Može.Svatko), kako bi obilježili Svjetski dan multiple skleroze i završetak projekta Darivati.Može.Svatko. Projekt je podržan od strane Grada Rijeke, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Programe su predstavili Vladimir Komparić dr. med., predsjednik Društva multiple skleroze PGŽ, Dijana Ivanišević, tajnica Društva i Leonila Marač, koordinatorica projekta Darivati.Može.Svatko.

Više o programima Društva multiple skleroze PGŽ možete pogledati na njihovim web stranicama.

(M.M)

Exit mobile version