DANAS ŠIROM ZEMLJE: Kiša, snijeg, ponegdje olujna bura; ograničenja u prometu

Foto: Alen Harčević

DHMZ za danas prognozira umjereno do pretežno oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i grmljavinom, a u gorju snijegom. Snijega će prijepodne ponegdje biti i u nizinama unutrašnjosti, kada se općenito očekuje i najviše oborina.

Poslijepodne slabljenje i prestanak oborina. Vjetar u prvom dijelu dana umjeren sjeverni i sjevezapadni, a na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana vrlo jaka i olujna bura i sjeverozapadnjak, na preostalom dijelu vrlo jak južni i jugozapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 1 do 5, a na Jadranu od 7 na sjevernom do 19 Celzijevih stupnjeva ponegdje na južnom dijelu, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorloškog zavoda za Hrvatsku za danas, 22. studenog.

Kiša i snijeg ili susnježica te mokri kolnici usporavaju promet u većini krajeva, na prometnicama ima ograničenja, a u prekidu je više trajektnih i katamaranskih linija, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Kikovica-Delnice i dionica Jadranske magistrale (DC 8) između Novog Vinodolskog i Senja.

Zbog jakih bočnih udara vjetra na autocesti A1 između južnog dijela tunela Sveti Rok i vijadukta Božići vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, dok se zbog tuče koja pada na dijelu između čvorova Zadar 2 i Pirovac vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h. Zbog guste susnježice na autocesti A3 između Novske i Nove Gradiške brzina je ograničena na 80 km/h.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari