DANAS U KOSTRENI Saznajte sve o „Bitki za Vukovar“ kroz projekciju filma, predstavu, i izložbu fotografija

Događanje „Kako smo branili grad i Hrvatsku“ održat će se u ponedjeljak 3. travnja s početkom u 18 sati u Narodnoj čitaonici Sv. Lucije u Kostreni

U Narodnoj čitaonici Sv. Lucije u Kostreni 3. travnja s početkom u 18 sati možete besplatno pogledati projekciju filma i glazbeno-scensku izvedbu „Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ te izložbu fotografija ratnih dragovoljaca HOS-a.

Kroz predstavu će se dočarati stanje u gradu Vukovaru za vrijeme ratnih zbivanja te odati počast istinskim herojima koji su položili život za našu domovinu. Predstava će biti popraćena plesom i glazbom folklornog društva.

Nazočni gost Damir Markuš predstavit će svoju knjigu „58 – HOS u obrani Vukovara i Bogdanovaca“ a Damir Plavšić svoju knjigu „Bitka za Vukovar“.

Cijeli događaj osmišljen je kako bi promovirao hrvatsku kulturnu baštinu a prvenstveno je edukativnog karaktera kako bi se i mladi upoznali s važnim povijesnim događajima.

Ulaz je slobodan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari