ISPOVIJEST MLADOG HRVATA: „U Njemačkoj se radnika poštuje i tu nema kukanja”

‘Radim za njemačkog poslodavca, a kod njih se poštuju ugovori te se poštuje i cijeni radnik’

“Početkom 2015. godine sam otišao u Stuttgart. Odluka za odlaskom iz Hrvatske je pala zbog želje iz davnih vremena. Nekad sam sanjao o svom odlasku i životu u inozemstvu. Također, tu je i želja zbog upoznavanja Njemačke i rada u toj zemlji zbog većih primanja i veće sigurnosti.Meni nije bilo teško odlučiti se na odlazak iz Lijepe naše. Izbor baš na Njemačku je pao zbog sigurnosti oko posla jer sam u to vrijeme čekao što će se prije pojaviti, Austrija ili Njemačka. Ipak u Njemačkoj imam više poznanstava i lakše je ovdje doći do posla nego u Austriji”, govori za portal Našiljudi Matija Vizjak (26) iz Varaždina koji je po zanimanju rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima i već više od dvije godine radi u svojoj struci u Stuttgartu, piše Varaždinski.hr.

“Prvi posao mi je bio izvan moje struke, ali sam ga radio jako kratko vrijeme. Malo vremena mi je trebalo da promijenim posao jer je moja struka tražena pa sam to iskoristio. Ukratko mogu reći da sam prezadovoljan. Radim za njemačkog poslodavca, a kod njih se poštuju ugovori te se poštuje i cijeni radnik. Svaki dan se zna radno vrijeme, svaki petak se radi skraćeno i do ponedjeljka sam slobodan”, piše Varaždinski.hr.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.

Vijesti.hr
Foto: Varaždinski.hr/Našiljudi

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari