ŠESTI DAN OD NESTANKA

Danku traže i u Beču. Muškarac poslao snimku na kojoj je nestala djevojčica? ‘Dijete se otimalo i vikalo’

Policija je prethodnih dana pretražila okolinu kuće, tunel, podzemne kanale, šahtove i šume. Nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali da je djevojčica nalazila u njima. Danas pretražuju i dio Brestovačke rijeke

Ulazimo u šesti dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je u utorak u 13:45 nestala u naselju Banjsko Polje u Srbiji.

Kako javlja Alo, policajci pretražuju i dio Brestovačke rijeke. Policija je prethodnih dana pretražila okolinu kuće, tunel, podzemne kanale, šahtove i šume. Nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali da se djevojčica tamo nalazila. Povremeno su dolazile i odlazile terenske ekipe, a najveću pažnju privukao je trenutak kada su dva helikoptera pregledavala šume i polja na susjednim brežuljcima, piše Danas.hr.

17.45 – Procurio sadržaj maila iz Beča

Kurir je došao  do sadržaja elektroničke pošte koju je srpski državljanin koji živi u Beču u noći sa subote na nedjelju poslao srpskoj policiji.

“Oko 20 sati izašao sam sa stanice metroa i ugledao sam dijete koje se otima i viče. Prvo sam promatrao, a zatim sam počeo snimati. Sve se događalo na jednoj stanici tramvaja. S djetetom su bile dvije žene koje su međusobno pričale na rumunjskom. Dozivale su dijete nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala”, napisao je. Muškarac je tada poslao i snimku djeteta.

16.30 – Pokrenuta istraga u Beču

U Beču je pokrenuta istraga u slučaju nestanka dvogodišnje Danke, bečka policija je potvrdila dopisniku portala Kosovo online.. Saslušan je svjedok te je pregledana snimka na kojoj se možda nalazi dvogodišnja djevojčica iz Srbije. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč.

“Srpski državljanin koji živi u Beču, prema vlastitim navodima je možda, 30. ožujka oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada vidio djevojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dvije žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji sa zahtjevom za istragu”, naveli su u odgovoru.

13.26 – Ujak o djevojčici sa snimke: ‘Repić joj je vezan kao Danki’

Dankin ujak Stefan Dragomirović za Telegraf je prokomentirao snimku na kojoj se navodno nalazi nestala Danka.

“Po jakni to nije ona, ali je vezan repić kao što je bio njoj”, potvrdio je Stefan. Dodao je da Danka na dan nestanka nije imala dječju dudu, dok ju djevojčica sa snimke ima. “Ona inače obožava dudu, ali moguće je i da su joj sve zamijenili”, rekao je Stefan.

Iako sa sigurnošću nije mogao potvrditi, napomenuo je da su kosa i hod djevojčice sa snimke slične Dankinima.

12.41 – Nova važna informacija: Viđena u pratnji dvije Rumunjke u Beču?

Kako saznaje Telegraf, djevojčica Danka Ilić koja je nestala u utorak viđena je u Beču u pratnji dvije Rumunjke.

11.42 – Prve slike Brestovačke rijeke: Granje u vodi, razbacano smeće

Reporteri Telegrafa su na terenu i donose fotografije najnovije lokacije na koju se premjestila potraga za Dankom.

Brestovačka rijeka nalazi se samo tri kilometra od kuće ispred koje je djevojčica posljednji put viđena.

Dio oko rijeke izgleda prilično neuredno. Granje pada u vodu, a posvuda je razbacano smeće.

9.26 – Pretražuje se Brestovačka rijeka, policija zaustavlja vozila

Kako javlja Kurir, pretražuje se dio Brestovačke rijeke koja se nalazi samo 3 kilometra od kuće i imanja s kojeg je djevojčica nestala.

Dva policijska vozila nalaze se ispred kuće gdje je Danka posljednji put viđena. Osiguravaju pristup imanju, a u dvorištu trenutno nema nikoga. Kako javljaju reporteri Telegrafa, policija i ovog jutra zaustavlja vozila koja žele ući u Banjsko Polje.

8.01 – Očajni djed: ‘Dođe nam da umremo, mojoj ženi je pozlilo od stresa’

O nestanku Danke oglasio se i njen djed.

“Dođe nam da umremo, ne znamo već pet dana gdje je naša Danka. Mojoj ženi pozlilo je od stresa, ne znamo više što da radimo”, za Kurir je ispričao otac Miloša Ilića, tate nestale Danke. Djed dodaje da ne znaju što da rade: “Jedva stojimo na nogama, zabrinuti smo za našu unuku.”

6.00 – Neslužbeno: Provjerava se majkin Facebook profil

Osim potrage na terenu, u fokusu su bili i roditelji nestale Danke. Prema neslužbenim informacijama, Ivana Ilić, majke djevojčice, jučerašnji je dan provela u policiji. U petak je odvedena na mjesto nestanka kako bi rekonstruirala događaj i kako bi do najsitnijih detalja pokazalo što se točno dogodilo na dan nestanka. Isto tako, prema neslužbenim informacijama, provjerava se i njen Facebook profil.

“Majka ima nekoliko profila na Facebooku. Provjeravaju se sve poruke koje je slala i dobivala u prethodnom periodu. Također, navodno se provjerava njena komunikacija s osobama iz Niša i Zrenjanina. Zasad nema službenih informacija, niti detalja u vezi provjere njenih profila”, za Alo navodi izvor blizak istrazi. Prema pisanju pojedinih beogradskih medija, sporan je sadržaj na Ivaninom mobitelu koji je navodno izbrisan na dan nestanka. Službenih informacija o pregledu mobitela još uvijek nema. Dankin otac Miloš Ilić prošao je poligrafsko ispitivanje, piše Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari