IZMJENE U PROMETU

Od ponedjeljka obveza manje za vozače automobila! Ne trebate brinuti o kazni od 30 eura

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Od ponedjeljka završava obaveza paljenja dnevnih svjetala za vozače automobila. Međutim, odredba još uvijek vrijedi za vozače mopeda i motocikala

Obveza paljenja dnevnih svjetala na automobilima na snazi je od 1. studenog prošle godine, a traje do kraja ožujka. To znači da od ponedjeljka ne morate imati upaljena dnevna svjetla.

Međutim, odredba za vozače mopeda i motocikliste vrijedi tijekom cijele godine. Oni i dalje moraju imati upaljena svjetla. Ako se vozači ne drže spomenute odredbe, dočekat će ih kazna od 30 eura.

Vozače se također potiče da tijekom ljepšeg vremena pripaze na bicikliste i motocikliste koji će se češće pojavljivati na cestama.

Što se tiče zimske opreme, ona je u Hrvatskoj obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenog do 15. travnja. Obvezna uporaba odnosi se na sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika. Izuzetak su vozila oružanih snaga RH.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari