Darivateljica krvi ogorčena zbog lažnih benefita: ‘Izvozali su je! Poderala je narudžbu na šalteru’

Foto: Jurica Gaolić/Pixsell

“Moja kolegica nije davala krv zbog pogodnosti, ali ju je zaboljelo to što baš nikad nije onako kako se obećava, nikad kad se radi o pravima malog čovjeka”

Dobrovoljna darivateljica krvi, koja je do sada preko 20 puta darovala krv, razočarala se nakon što je odlučila iskoristiti pogodnost pri pregledu u KBC Split. Shvatila je da pogodnosti nema, iako joj je rečeno drugačije, te da će kao i dobar dio građana svoje zdravstvene probleme morati rješavati privatno.

Naime, iako bi, ako se radi o pregledu s liste čekanja trebala čekati najduže mjesec dana, na ultrazvuk abdomena naručili su je tek u veljači 2020. Revoltirana, poderala je narudžbu, a što se točno dogodilo opisala je njezina prijateljica Natalia Tafra Bazina, inače splitska vijećnica stranke Pametno, na Facebooku.

Njezinu objavu prenosimo u cjelosti:

Moja kolegica je dobrovoljni darivatelj krvi i do sada je krv darivala preko 20 puta te stoga ima pravo na neke pogodnosti kao što je prednost pri pregledu u KBC Split. Jutros je otišla do centralnog laboratorija na Križinama da se naruči za ultrazvuk abdomena jer su joj preko telefona rekli da prednost pri upisu može ostvariti jedino da direktno dođe na šalter.

Nakon što su je izvozali 3 puta od centralnog prijema do šaltera na odjelu, prebacujući odgovornost s jednih na druge, na kraju je dobila termin pregleda za 10.02.2020.⁉️
Ljuta, razočarana i umorna od hodanja, iskidala je pred službenicom potvrdu narudžbe i shvatila da ipak mora, kao i svi Hrvati, svoje zdravstvene probleme rješavati kod privatnika.

Opet će se ona odazvati akcijama darivanja krvi, jer je u srcu humana i nije to radila zbog pogodnosti i nekih dodatnih prava, ali je zaboljelo to što baš nikad ništa nije onako kako piše i obećava se, nikad kad se radi o pravima malog običnog čovjeka“, napisala je prijateljica darivateljice krvi.

U KBC-u Split darivatelji krvi koji su krv darovali od pet do devet puta, a kojima od posljednjeg darivanja nije prošlo više od godinu dana imaju pravo na pregled liječnika specijalista isti dan ili najkasnije u roku od tjedan dana, upis za dijagnostičke pretrage u roku od 15 dana, odnosno ako se radi o pretragama s liste čekanja u roku od mjesec dana.

U KBC-u Split darivatelji krvi koji su krv darovali 10 i više puta navedene pretrage imaju trajno, bez obzira na to kada su posljednji put darovali krv.
Vijesti.hr
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari